Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

The General forum is where users can discuss any topic regarding Motorola communications equipment - hardware, software, etc. There are also several focused forums on this board, so please take the time to ensure that your questions doesn't fall into one of those categories before posting here!

Moderator: Queue Moderator

User avatar
d119
Posts: 3464
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby d119 » Sun Mar 26, 2017 11:42 am

Ive been getting a lot of PHPBB/SQL related errors the last week to week and a half when posting to the site. Anyone else?

Posts seem to go through OK, but not without the system bitching about it.

User avatar
d119
Posts: 3464
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby d119 » Sun Mar 26, 2017 11:44 am

I guess it's saying SSL not SQL. Hell if I know anything about any of this.

Things along this line:

Code: Select all

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1424: stream_socket_enable_crypto(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:SSL3_GET_SERVER_CERTIFICATE:certificate verify failed
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1424: stream_socket_enable_crypto(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:SSL3_GET_SERVER_CERTIFICATE:certificate verify failed
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1424: stream_socket_enable_crypto(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:SSL3_GET_SERVER_CERTIFICATE:certificate verify failed
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_messenger.php on line 1424: stream_socket_enable_crypto(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:SSL3_GET_SERVER_CERTIFICATE:certificate verify failed
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 2412: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3899)

User avatar
Bill_G
Posts: 3083
Joined: Thu Sep 17, 2009 5:00 am

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby Bill_G » Sun Mar 26, 2017 2:43 pm

I got it one time when trying to post in the last few days. Hit backspace to return to my edit page, hit submit, and got the double post warning. Hit F5, and my recent post appeared.

User avatar
d119
Posts: 3464
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby d119 » Sun Mar 26, 2017 3:15 pm

Likewise. Just wanted to make sure that I wasn't the only one. Seems to be more intermittent than it was before.

User avatar
alex
Administrator
Posts: 5705
Joined: Mon Sep 03, 2001 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby alex » Mon Mar 27, 2017 3:16 am

I know what the problem is and there are some logistical issues required to get it fixed.

Alex
The Radio Information Board: http://www.radioinfoboard.com
Your source for information on: Harris/Ma-Comm/EFJ/RELM/Kenwood/ICOM/Thales, equipment.

jmfirefighter20
Posts: 177
Joined: Tue Sep 08, 2009 6:47 pm
What radios do you own?: /\/\ AS, APX7000

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby jmfirefighter20 » Mon Mar 27, 2017 3:54 am

I also got this when replying to a PM, FYI.
Joshua
W1DPT
Raymond, NH

User avatar
alex
Administrator
Posts: 5705
Joined: Mon Sep 03, 2001 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby alex » Mon Mar 27, 2017 4:38 am

All: It will show up anytime the forum needs to send an email. I'm working through getting it fixed but it may take a couple of days due to some logistics with the host. No need to reply that it is happening or all the places that it happens.

Sorry for the inconvenience.

Alex
The Radio Information Board: http://www.radioinfoboard.com
Your source for information on: Harris/Ma-Comm/EFJ/RELM/Kenwood/ICOM/Thales, equipment.

User avatar
d119
Posts: 3464
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby d119 » Mon Mar 27, 2017 7:06 am

No big deal to me, Alex. More concerned that you are aware of it, and you are. Thanks for letting us know!

User avatar
Astro Spectra
Posts: 620
Joined: Sat Sep 22, 2001 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby Astro Spectra » Mon Mar 27, 2017 7:34 pm

[quote="d119"]No big deal to me...[/quote] I always seem to have issues with quotes. The tags show but the displayed message doesn't render the quote.

User avatar
alex
Administrator
Posts: 5705
Joined: Mon Sep 03, 2001 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby alex » Tue Mar 28, 2017 3:07 am

Astro Spectra wrote:
d119 wrote:No big deal to me...
I always seem to have issues with quotes. The tags show but the displayed message doesn't render the quote.


If you look when you post under options "Disable BBCode" is checked. If you uncheck that it will work. It's to allow you to post text/code and not have it processed for display. I believe if you dig through the preferences panel (I can find it if you are unable to) you will be able to change the default to being on so you don't have to remember to click it every time.

Edit: ucp.php?i=ucp_prefs&mode=post should get you there.

Alex
The Radio Information Board: http://www.radioinfoboard.com
Your source for information on: Harris/Ma-Comm/EFJ/RELM/Kenwood/ICOM/Thales, equipment.

User avatar
Astro Spectra
Posts: 620
Joined: Sat Sep 22, 2001 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby Astro Spectra » Tue Mar 28, 2017 6:40 am

alex wrote:
If you look when you post under options "Disable BBCode" is checked. If you uncheck that it will work.


Brilliant, thank you.

User avatar
abbylind
Posts: 518
Joined: Mon Nov 05, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: What dont I own?

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby abbylind » Tue Mar 28, 2017 7:45 am

Thanks Dr Alex!

com501
Posts: 1022
Joined: Fri Nov 02, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: Over 50 - All Motorola

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby com501 » Fri Mar 31, 2017 12:51 pm

We'll just blame it on the Russians. Everyone else is.

User avatar
d119
Posts: 3464
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby d119 » Fri Mar 31, 2017 5:27 pm

Still working on that post count, eh Charles?

User avatar
triptolemus
Posts: 24
Joined: Sun Jan 18, 2015 3:09 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby triptolemus » Fri Mar 31, 2017 8:09 pm

d119 wrote:Still working on that post count, eh Charles?


com501:
days: 5628, posts: 947, posts per day: 0.167

d119:
days: 5509, posts 3254, posts per day: 0.590

How's your post count, Chris?

For the record:

triptolemus:
days: 803, posts 10, posts per day: 0.01

You have a habit of busting people out on open forums using their personal information. Yes, personal information includes first names, and yes com501 has posted his name in the past, but, why do you do that bro?

User avatar
alex
Administrator
Posts: 5705
Joined: Mon Sep 03, 2001 4:00 pm

Re: Anyone else getting massive PHPBB/SQL errors when posting?

Postby alex » Sat Apr 01, 2017 5:53 am

Ok, knock it off. It's been a while since I had to lock a topic here....
The Radio Information Board: http://www.radioinfoboard.com
Your source for information on: Harris/Ma-Comm/EFJ/RELM/Kenwood/ICOM/Thales, equipment.


Return to “General Motorola Solutions & Legacy Radio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 2 guests