Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

XPR7550 battery - steady red/ flashing red??

The General forum is where users can discuss any topic regarding Motorola communications equipment - hardware, software, etc. There are also several focused forums on this board, so please take the time to ensure that your questions doesn't fall into one of those categories before posting here!

Moderator: Queue Moderator

g8tzl2004
Posts: 1082
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:13 am

XPR7550 battery - steady red/ flashing red??

Postby g8tzl2004 » Mon Oct 09, 2017 4:51 pm

I have an XPR7550 Impres lithium battery that is steady red for say 3 seconds (sometimes longer) and then flashing red for say 6 seconds (sometimes longer).

The battery info screen is displaying "recondition battery".

I have put the radio through an orange (yellow?) recondition cycle - the orange LED lights up, then after a couple of hours it turns steady red for a couple of hours BUT instead of flashing green and then steady green, I get a flashing red/steady red LED?

I have just done the same with an identical battery and I got the expected recondition cycle ending in steady green with battery info then displayed.

What's wrong with this steady red/ flashing red battery? The radio works OK and the battery appears to be charging OK...it just does not finish its cycle...maybe it should be going to flashing green but something is corrupted in the battery Impres circuit so I get the flashing red/steady red?

Any ideas?

CircleBat
Posts: 163
Joined: Mon Oct 08, 2007 3:11 pm

Re: XPR7550 battery - steady red/ flashing red??

Postby CircleBat » Thu Oct 12, 2017 12:16 am

Use a cadex analyzer to analyze these batteries... I find the impress indicator is not that really accurate...

Circlebat


Return to “General Motorola Solutions & Legacy Radio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 7 guests