Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

CDM1550 Remote Head Issue

The General forum is where users can discuss any topic regarding Motorola communications equipment - hardware, software, etc. There are also several focused forums on this board, so please take the time to ensure that your questions doesn't fall into one of those categories before posting here!

Moderator: Queue Moderator

geonerdist
New User
Posts: 2
Joined: Mon Oct 23, 2017 9:27 am

CDM1550 Remote Head Issue

Postby geonerdist » Sat Nov 04, 2017 2:24 pm

I tried searching this forum and could not find anyone discussing this issue. I know someone that has a CDM1550 and recently purchased a remote kit. The radio functioned perfectly without the remote kit installed. Now the head does not function correctly, the speaker works but the buttons and screen do not. After disassembling the head and applying pressure to the board, it comes back to life. This sounds common due to the design of this head. Does anyone know of ways to permanently fix it? Thanks!

User avatar
escomm
Queue Moderator
Posts: 5118
Joined: Fri Mar 24, 2006 8:24 pm

Re: CDM1550 Remote Head Issue

Postby escomm » Sun Nov 05, 2017 8:11 am

Sounds like maybe it wasn't properly installed. The symptoms are indicative of the CH PCB not being properly seated and the compression contacts not making full contact. Ensure the tabs on the PCB are properly aligned with the grooves in the housing

geonerdist
New User
Posts: 2
Joined: Mon Oct 23, 2017 9:27 am

Re: CDM1550 Remote Head Issue

Postby geonerdist » Tue Nov 07, 2017 1:11 pm

escomm wrote:Sounds like maybe it wasn't properly installed. The symptoms are indicative of the CH PCB not being properly seated and the compression contacts not making full contact. Ensure the tabs on the PCB are properly aligned with the grooves in the housing


Image

So it sounds like the remote kit should have came with some replacement clips. I don't see a way to re-use the clips that were for the dash-mount configuration.


Return to “General Motorola Solutions & Legacy Radio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 8 guests