Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

MOF230 / MCS2000 Won't turn on?

The General forum is where users can discuss any topic regarding Motorola communications equipment - hardware, software, etc. There are also several focused forums on this board, so please take the time to ensure that your questions doesn't fall into one of those categories before posting here!

Moderator: Queue Moderator

User avatar
Tony.RI
Posts: 151
Joined: Sun Aug 19, 2007 6:37 pm
What radios do you own?: HT1k, MT2K, Saber 3, XTS3k

MOF230 / MCS2000 Won't turn on?

Postby Tony.RI » Tue Jul 03, 2018 6:12 am

Alrighty, I'm at a loss here... just received two MOF230 radios. Was a bit disappointed that there's no DPL on them, but I can live with that... so I get the UHF radio programmed up without issue, and move onto the M-split radio. I programs up a couple times without issue, and then one time it just dies... I think it might have been a low RIB battery (sigh) but now it won't power on at all... I did pop the top off to see if there's any fuses or whatnot on the board, (I didn't see any) and I did power on the unit with the top off and got an Error 01/90, which I believe was a mis-connected head... put the case back on and still nothing... Even gave it ignition sense to no avail...

Is there anything I can do to unbrick this thing or am I SOL?

User avatar
Tony.RI
Posts: 151
Joined: Sun Aug 19, 2007 6:37 pm
What radios do you own?: HT1k, MT2K, Saber 3, XTS3k

Re: MOF230 / MCS2000 Won't turn on?

Postby Tony.RI » Thu Jul 05, 2018 7:08 am

Hmm... interesting turn of events... ok, so I can read the codeplug if I hold the power button, but if I do the same and attempt to write, I get a FL 01/90 error on the head and a "Protocol error, expected radio to ACK or NAK" in the software. Interesting...

Ah! Holding the power button, I was able to get the original codeplug in there... :D Exciting...


Return to “General Motorola Solutions & Legacy Radio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests