Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

GB300 rx radio PL Muting problems?

The General forum is where users can discuss any topic regarding Motorola communications equipment - hardware, software, etc. There are also several focused forums on this board, so please take the time to ensure that your questions doesn't fall into one of those categories before posting here!

Moderator: Queue Moderator

shadowman
Posts: 93
Joined: Thu Mar 27, 2008 1:36 am

GB300 rx radio PL Muting problems?

Postby shadowman » Tue Dec 29, 2009 8:31 pm

gday all i have a GB300 here wich consists of two faceless m120 and a poverty control board behind a 19inch faceplate wich has 1 Mic connector , a on/off volume dial a few leds and a switch for TX/RX wich switches the radio in wich the mic connector is working for. im trying to use a PL tone on the RX radio as it has been set up as a repeater but it currently opens up for any PL or no PL tone at all wich makes it a little to public for my liking, usualy to fix this on the GR300 and other gm300/m120 wich have faces on them i use a RJ45 with two pins linked in the mic connector but this does not work for the GB300 so im looking for a alternate solution? any ideas ?
thanks all
Shadowman

Will
Posts: 6821
Joined: Tue Sep 04, 2001 4:00 pm

Re: GB300 rx radio PL Muting problems?

Postby Will » Wed Dec 30, 2009 1:13 pm

You are close, the HUB, mic hang-up, must be grounded on the receiver radio.

shadowman
Posts: 93
Joined: Thu Mar 27, 2008 1:36 am

Re: GB300 rx radio PL Muting problems?

Postby shadowman » Wed Dec 30, 2009 4:58 pm

cool thanks, im going to have top find this point on the front pins of the radio because they have no faces on them or inside the radio and make a hard link inside . either that or i do the astro mod on it and run astro :)

User avatar
Bill_G
Posts: 2748
Joined: Thu Sep 17, 2009 5:00 am
Location: Portland, OR

Re: GB300 rx radio PL Muting problems?

Postby Bill_G » Wed Dec 30, 2009 5:36 pm

Unless he constructed the shorting plug wrong, there should be a ground pin in the mic jack.

shadowman
Posts: 93
Joined: Thu Mar 27, 2008 1:36 am

Re: GB300 rx radio PL Muting problems?

Postby shadowman » Sun Jan 03, 2010 7:14 pm

plug is correct , they work on REAL gm300 and m120 but because this unit has no faces on the radios and their is no mic hook pin on the plug on the 19 inch front plate. only ground ptt and mic audio im prety sure. so i need to find hook line the radio on the front pins or inside the unit on the PCB.


Return to “General Motorola Solutions & Legacy Radio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 3 guests