Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

MTR2000 Reset Issue

This forum is for discussions regarding System Infrastructure and Related Equipment. This includes but is not limited to repeaters, base stations, consoles, voters, Voice over IP, system design and implementation, and other related topics.

Moderator: Queue Moderator

WB0FNA
New User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 27, 2007 5:32 pm

MTR2000 Reset Issue

Postby WB0FNA » Wed Mar 22, 2017 7:00 am

We have a UHF MTR2000 for paging, controlled and channel steered with a MCC7500 Console. It has developed an issue where intermittently the station will do a warm reset during a page.

The Station Control Module with newer firmware and the Antenna Relay have been replaced but still having the issue.

Anyone ever had a similar issue?

Thanks
Mark

User avatar
d119
Posts: 3436
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby d119 » Wed Mar 22, 2017 11:17 am

Create a NEW codeplug in the programming software, fill out all parameters and program the station with it. DO NOT use a saved or read copy of the codeplug. This solves a lot of weird stuff with MTR2000's.

It's called Codeplug Stagnation, according to Motorola.

Have a look at this: http://batboard.batlabs.com/viewtopic.php?t=101645

WB0FNA
New User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 27, 2007 5:32 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby WB0FNA » Wed Mar 22, 2017 12:50 pm

Thank you!

User avatar
d119
Posts: 3436
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby d119 » Thu Mar 23, 2017 5:54 am

Let me know how it works out please.

WB0FNA
New User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 27, 2007 5:32 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby WB0FNA » Fri Mar 24, 2017 12:52 pm

Unfortunately the new codeplug did not resolve this issue.

User avatar
d119
Posts: 3436
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby d119 » Sun Mar 26, 2017 11:48 am

Sounds like a failing station control module. There should be replacements available on eBay.

WB0FNA
New User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 27, 2007 5:32 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby WB0FNA » Mon Mar 27, 2017 7:06 am

We already replaced the Station Control Module that had a newer firmware version.

User avatar
d119
Posts: 3436
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby d119 » Mon Mar 27, 2017 5:27 pm

And you are still having issues? I'd be looking at the power supply in that case.

User avatar
MSS-Dave
Posts: 766
Joined: Mon Jun 30, 2003 6:02 pm
What radios do you own?: XTL5K, NX300, PD782, Spark Gap

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby MSS-Dave » Wed Mar 29, 2017 4:32 pm

Does it show errors on the station diagnostic log?
+1 however on PS issue especially if you've replaced things and written a new CP.

WB0FNA
New User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 27, 2007 5:32 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby WB0FNA » Thu Mar 30, 2017 11:00 am

This is a sample of the error log.
2017/03/16.16:24:52 2017/03/16.16:24:52 1 SYS_RESET 166 ROOT 555
2017/03/17.18:01:32 2017/03/17.18:01:32 1 SYS_RESET 167 ROOT 555
2017/03/18.13:44:10 2017/03/18.13:44:10 1 SYS_RESET 168 ROOT 555
2017/03/18.18:00:37 2017/03/18.18:00:37 1 SYS_RESET 169 ROOT 555
2017/03/18.18:00:52 2017/03/18.18:00:52 1 SYS_RESET 170 ROOT 555
2017/03/20.01:54:27 2017/03/20.01:54:27 1 SYS_RESET 171 ROOT 555

I believe it's down to a power supply or PA issue, everything else has been replaced.
Appreciate your help!

Mark
WB0FNA

User avatar
d119
Posts: 3436
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby d119 » Sat Apr 01, 2017 7:52 am

Mark,

Try running the station on DC and see what you get. I believe it requires +24-28VDC.

User avatar
wavetar
Administrator
Posts: 7316
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby wavetar » Sat Apr 01, 2017 8:14 am

d119 wrote:Mark,

Try running the station on DC and see what you get. I believe it requires +24-28VDC.


Careful, that's only if it's a 100-watt unit. 30/40 watt units run on 12 volts.
No trees were harmed in the posting of this message...however an extraordinarily large number of electrons were horribly inconvenienced.

Welcome to the /\/\achine.

mogman
Posts: 120
Joined: Tue Aug 05, 2008 2:25 pm

Re: MTR2000 Reset Issue

Postby mogman » Sun Apr 09, 2017 10:10 am

Probably not the issue considering you changed the SCM but are you running an ATMEL codeplug chip? if not that can cause issues.


Return to “Base Stations, Repeaters, General Infrastructure”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest