Minitor VI Question

This forum is focused on discussing Digital and Voice paging equipment, protocol's, infrastructure, and Motorola specific hardware used. Please refrain from discussing different ways to monitor the digital paging systems due to the legalities of such.

Moderator: Queue Moderator

Post Reply
yardbirdjr
Posts: 416
Joined: Thu Feb 13, 2003 10:04 am

Minitor VI Question

Post by yardbirdjr »

I have a quick question

I have a Minitor VI and it works great.

When I drop the pager and spare battery in the charging cradle some times it will charge and the next time it want.

The last time I charged the pager and spare battery they were green by the next morning.

Well this time they have been on the charger for about 48 hours now and nothing.

Both pager batteries are new and the charger is new.

I have even switched to a different cord and USB cube and still nothing.

Any help would greatly be appreciated

Thanks

David
Jim202
Posts: 3582
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: Minitor VI Question

Post by Jim202 »

Couple of possibility issues. Contacts on the pager are dirty or the contacts are not lining up.
yardbirdjr
Posts: 416
Joined: Thu Feb 13, 2003 10:04 am

Re: Minitor VI Question

Post by yardbirdjr »

Okay I will try that

Thanks
User avatar
SteveC0625
Posts: 463
Joined: Sat Jan 01, 2011 9:46 am
What radios do you own?: CDM's, CP's, CM's, and more

Re: Minitor VI Question

Post by SteveC0625 »

Fully agree with Jim’s assessment.

Those recessed contacts on the VI’s clog up easily.

Be sure to verify that charging light comes on when you insert the pager into to the cradle AND that the belt clip latches securely. Check the manual for proper charging indicators.
Post Reply

Return to “Motorola Digital and Voice Paging”