Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Minitor VI programming problem

This forum is focused on discussing Digital and Voice paging equipment, protocol's, infrastructure, and Motorola specific hardware used. Please refrain from discussing different ways to monitor the digital paging systems due to the legalities of such.

Moderator: Queue Moderator

Radiostrobe#2
New User
Posts: 1
Joined: Mon Dec 14, 2015 7:38 pm

Minitor VI programming problem

Postby Radiostrobe#2 » Mon Dec 14, 2015 7:44 pm

I've researched, but have been unable to find any info to help me out. I'm new to Minitor VI pagers and I recently received 2 VHF 5 channel ones along with the programming cradle and cable. I have downloaded the software and the drivers are installed. I have tried multiple ports and all show communication error 1 -usb device not connected.
I have programmed many III, IV and V pagers with no problem. I'm thinking its a settings issue, however I can't find anything showing what the settings should be or anything else related to this issue to give me any help.
Any assistance will be greatly appreciated.

User avatar
tuckerm
Posts: 528
Joined: Thu Jun 10, 2010 12:21 pm

Re: Minitor VI programming problem

Postby tuckerm » Tue Dec 15, 2015 4:35 am

Like I said over at RR, it's more then likely a driver issue. It should show up as a COM port.
Schrodinger's Radio: It is simultaneously too loud and too quiet, but you will never know which until someone transmits.

Al
Posts: 1045
Joined: Tue Sep 04, 2001 4:00 pm

Re: Minitor VI programming problem

Postby Al » Tue Dec 15, 2015 9:09 pm

The release notes for version 1.07 of the Minitor VI PPS lists the following known issue:
"The Silicon Labs CP210x USB to UART Driver may not install properly on a very
limited number of computers using Microsoft Operating Systems.
As a temporary workaround, the user is suggested to manually install the Silicon
Labs CP210x USB to UART Bridge Driver"
Have you tried manually installing the Silicon Labs driver as suggested?


Return to “Motorola Digital and Voice Paging”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests