Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Systems 9000 siren glitch

Discussions regarding lighting, sirens, and other PS/Emergency response equipment can be had within this forum.

Discussions regarding legalities of lights, usages, and different state laws and regulations regarding warning equipment are not permitted.
See the announcement inside the forum for more details.

Moderator: Queue Moderator

Texaschad25
New User
Posts: 3
Joined: Sat Nov 19, 2011 12:03 am

Systems 9000 siren glitch

Postby Texaschad25 » Mon Jan 27, 2014 10:57 pm

Yesterday while responding to an accident, my siren kept shutting off on its own. I am running a spectra with the systems 9000 box and a A9 head. When I would activate the siren in either wail or yelp, it would run for a few seconds, then shut off. It was not giving me a (speaker short) error. I also noticed that the red activation light under the (SIRN) button would go out when the siren shut off. I could immediately hit the SIRN button again and the siren would activate for several more seconds. Any ideas on what may be going on here?

SlimBob
Posts: 911
Joined: Thu Dec 18, 2003 11:38 am
What radios do you own?: I sold my soul for a Saber.

Re: Systems 9000 siren glitch

Postby SlimBob » Sun Feb 09, 2014 10:38 am

What is your horn-ring setup?
An armed society is a *polite* society.

Solo
New User
Posts: 17
Joined: Tue Mar 12, 2013 10:36 pm
What radios do you own?: Astro Saber, Astro Spectra

Re: Systems 9000 siren glitch

Postby Solo » Wed Feb 12, 2014 8:08 pm

I would check your leads and connections. Something may be bad or loose.

Also make sure there's nothing causing the amp to heat up.

Does the tone change when it shuts down, or does it sound like it normally does?

com501
Posts: 1000
Joined: Fri Nov 02, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: Over 50 - All Motorola

Re: Systems 9000 siren glitch

Postby com501 » Thu Nov 20, 2014 2:31 am

Check the accessory interface cable and make sure it is fully engaged at both ends, and that you have a good ground and power for the main power to the siren module. If power is interrupted to the siren momentarily it may reset the bus and not necessarily trip an error code on the Spectra. More than likely it is a loose or bad data cable between the radio accessory connection and the siren module, and not power related.

If it doesn't drive anyone nuts, get a rubber mallet, put the unit in code 3 mode, and start bumping around on the radio deck, siren box and related components, you may simply have a vibration related issue.


Return to “Vehicle Warning Equipment Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests