Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

What's Wrong with this Spectra Siren ?

Discussions regarding lighting, sirens, and other PS/Emergency response equipment can be had within this forum.

Discussions regarding legalities of lights, usages, and different state laws and regulations regarding warning equipment are not permitted.
See the announcement inside the forum for more details.

Moderator: Queue Moderator

N5LS
New User
Posts: 19
Joined: Sun May 02, 2010 9:09 pm
What radios do you own?: MCS2000, XPR4550, XPR6550, MSF

What's Wrong with this Spectra Siren ?

Postby N5LS » Sun May 02, 2010 9:21 pm

Hello, all,

I've purchased a Spectra UHF 110W radio, complete with A9 head, Systems 9000 PA/Siren HLN1185B, Siren DEK, VIP jumper, Remote Control Cable, and siren to radio cable from Ebay. I got it all installed fine in the trunk of my 2003 CVPI, but the siren-to-radio cable doesn't have a red 12V A+ cable. It only has a black ground wire, and the double "zip cord" black wires for the speaker. The cable connector does not have a model # on it. When "PA" is activated from the DEK, I can hear a loud "click" in the grill speaker, but the audio is very low and muffled. Same with the airhorn and External Radio functions.

I contacted the seller, who insisted that there IS NO RED 12V A+ wire on the siren cable, and that it worked for him upon de-installation from HIS CVPI.

I wondered if there is such a cable that exists without the red wire? Or did I install something incorrectly? Should I try to get another HKN4363 cable? Will this siren function without its own 12V dedicated power supply?

Thanks so much in advance for your help, gentlemen !

N5LS
Dallas, TX

User avatar
Code3
Batboard $upporter
Posts: 245
Joined: Thu May 09, 2002 8:54 pm

Re: What's Wrong with this Spectra Siren ?

Postby Code3 » Mon May 03, 2010 6:01 am

You are going to need that red wire. It provides power to the "AMP" function of the HLN1185.

N5LS
New User
Posts: 19
Joined: Sun May 02, 2010 9:09 pm
What radios do you own?: MCS2000, XPR4550, XPR6550, MSF

Re: What's Wrong with this Spectra Siren ?

Postby N5LS » Mon May 03, 2010 9:23 pm

Thanks so much, Code3, that was it! I had a spare cable WITH the red wire, I hooked it up and it works great!
I appreciate your speedy reply!

Larry.

Jim202
Posts: 3483
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: What's Wrong with this Spectra Siren ?

Postby Jim202 » Wed Oct 13, 2010 11:59 am

Code3 wrote:You are going to need that red wire. It provides power to the "AMP" function of the HLN1185.



By any chance do you have a diagram of the HLN1185 amp and wiring? Been looking for a manual or PDF and
no luck so far.

Jim


Return to “Vehicle Warning Equipment Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests