Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

cloning mcs2000 trunked

This forum is for discussions regarding all aspects of Motorola radio programming, including hardware, computers, installation and use of RSS/CPS, firmware upgrades, and troubleshooting. There are subforums for discussions of codeplugs, and also for software/firmware release notes and issues.

Moderator: Queue Moderator

ftowerpc
Posts: 11
Joined: Thu Nov 22, 2001 4:00 pm

cloning mcs2000 trunked

Postby ftowerpc » Thu Oct 20, 2016 5:48 pm

does to clone an mcs2000 when I go to the cloning on the rss all I get is seriel numbers do not match. it is 800 smartzone so do I read the radio that I want to program first or the radio with all the info in it first? have tried with no luck. any help is appreciated nthanks

User avatar
jackhackett
Posts: 1402
Joined: Tue Jun 10, 2003 8:52 am

Re: cloning mcs2000 trunked

Postby jackhackett » Fri Oct 21, 2016 5:24 am

Using CPS...
Read the radio with the info in it and save it to a file. Connect the radio you want to clone to and select 'clone radio' under 'tools>cloning' menu.
When the clone radio window pops up it should have a button that says 'read serial number', click that and you should see the serial number shown change. Click the 'program radio' button and it should now program the radio.

If by chance you're actually using RSS instead of CPS (DOS instead of Windows) let me know and I'll see if I can dig the info out from the archives of old stuff.

ftowerpc
Posts: 11
Joined: Thu Nov 22, 2001 4:00 pm

Re: cloning mcs2000 trunked

Postby ftowerpc » Sat Oct 22, 2016 10:18 am

hi first I am using cps now the fun part when I do that ( read serial number) what I get is a message that says " this function cannot occur until every trunking system in memory has a corresponding system key" so now what since I read the radio with the info and saved it to a file plug into the radio I want to clone it to then that's what I get thanks sofar for the help

User avatar
jackhackett
Posts: 1402
Joined: Tue Jun 10, 2003 8:52 am

Re: cloning mcs2000 trunked

Postby jackhackett » Sat Oct 22, 2016 2:33 pm

Oh yes, for trunking you need to obtain system keys. I haven't dealt with trunking in a long time, perhaps someone more familiar with it can chime in here.

ftowerpc
Posts: 11
Joined: Thu Nov 22, 2001 4:00 pm

Re: cloning mcs2000 trunked

Postby ftowerpc » Mon Oct 24, 2016 9:23 am

ok thanks for the help

User avatar
jackhackett
Posts: 1402
Joined: Tue Jun 10, 2003 8:52 am

Re: cloning mcs2000 trunked

Postby jackhackett » Tue Oct 25, 2016 5:00 am

I found this on the site here:

http://batlabs.com/syskey.html

Not sure if that helps or not.


Return to “Radio Programming”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest