Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Spectra 900 stopped tranmitting PL/DPL

This forum is for the discussions targeted at converting various models of Motorola equipment to operate in the 900MHz Amateur Band.

Moderator: Queue Moderator

User avatar
Artiedog
Posts: 9
Joined: Tue Sep 09, 2003 12:23 pm

Spectra 900 stopped tranmitting PL/DPL

Postby Artiedog » Mon May 12, 2008 4:15 am

My Spectra, D37KGA5JE7AK, quit transmitting PL/DPL tones. It was working fine, then during a QSO simply quit working. I read the radio, then tried re-programming it and still no PL tone. After asking around, I understand that this was a problem that was experienced by others in the commercial/public safety field, and was covered under warranty (obviously thats out!).
Have any of you run across this problem and is there a "ham-type" fix or repair? Any help would be greatly appreciated!

Bob
WB0RJR
WB0RJR

User avatar
Artiedog
Posts: 9
Joined: Tue Sep 09, 2003 12:23 pm

Re: Spectra 900 stopped tranmitting PL/DPL

Postby Artiedog » Tue May 13, 2008 5:33 pm

Well, not having received a reply here, :( I did a little more reading and came up with this from Robert W. Meister WA1MIK on Repeater-Builders.
This seems to be a common complaint, especially after reprogramming the radio. It seems there are either some improperly modified copies of software roaming around, the version prior to the latest had this as a known bug, or some older radios have a problem. The program accepts out-of-range frequency information, but manages to mess up the coded squelch settings. This can usually be fixed by reading the code plug with a non-modified program, changing just the coded squelch values, and writing the code plug back to the radio. Of course, this means keeping multiple copies around, and knowing when to use each one.


It worked for my Spectra 900, :) and if anyone else has that problem, it sure was an easy fix!

73, Bob
WB0RJR
WB0RJR

User avatar
rrfd43
Posts: 434
Joined: Wed Mar 06, 2002 4:00 pm
What radios do you own?: Cobra 25 LTD Classic with echo

Re: Spectra 900 stopped tranmitting PL/DPL

Postby rrfd43 » Fri May 16, 2008 4:10 am

Same problem I had here, the modded version would show the pl in the display, but it would not work. Read with non-modded rss and it showed no tx pl. After I re-wrote it all is well.


Return to “Converting Motorola Equipment to 900MHz Amateur”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest