Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

MSF 5000 no Repeat audio

This forum is for the discussions targeted at converting various models of Motorola equipment to operate in the 900MHz Amateur Band.

Moderator: Queue Moderator

hacksaw528
Posts: 8
Joined: Thu Feb 21, 2002 4:00 pm

MSF 5000 no Repeat audio

Postby hacksaw528 » Thu Jan 29, 2009 3:03 pm

I have lost my repeater audio on my MSF 5000 900 Mhz. repeater. The ID audio works but that is all. What audio chip in the SSCB do I need to try replacing. Any help would be appreciated. Thanks,

n1oty
Posts: 77
Joined: Wed Apr 05, 2006 1:09 pm
What radios do you own?: xts3000/2500/mcs2000/mts2000

Re: MSF 5000 no Repeat audio

Postby n1oty » Thu Jan 29, 2009 8:24 pm

Check U831

John

fineshot1
Posts: 910
Joined: Wed Oct 12, 2005 5:13 am

Re: MSF 5000 no Repeat audio

Postby fineshot1 » Fri Jan 30, 2009 5:23 am

hacksaw - not sure if your repeater is from the nj batch that was recently purchased. If so they all had one of the
pins on U831 clipped off - this disables the in-cabinet repeat audio. I do not remember off hand which pin but if
you inspect it it will be obvious if it was modified. Its possible the repaired solder job on this pin did not hold.
Check it and post back your results. Good luck.....
fineshot1
NJ USA

User avatar
rrfd43
Posts: 434
Joined: Wed Mar 06, 2002 4:00 pm
What radios do you own?: Cobra 25 LTD Classic with echo

Re: MSF 5000 no Repeat audio

Postby rrfd43 » Fri Jan 30, 2009 10:06 am

If it is a NJ radio I was able to use the old trick on those jobs X3: a little dab (solder) will do ya.

The cut leg is very easy to spot once you find the chip. Search the 900 forums and repeater-builder there is a lot of discussion on this...with pictures.

hacksaw528
Posts: 8
Joined: Thu Feb 21, 2002 4:00 pm

Re: MSF 5000 no Repeat audio

Postby hacksaw528 » Sun Feb 01, 2009 5:23 am

No, It's not a NJ radio. When you first plug in the repeater the audio works until something heats up and it goes away. Guess will try replacing U831 to start with. Thnx.

User avatar
rrfd43
Posts: 434
Joined: Wed Mar 06, 2002 4:00 pm
What radios do you own?: Cobra 25 LTD Classic with echo

Re: MSF 5000 no Repeat audio

Postby rrfd43 » Sun Feb 01, 2009 6:20 am

Got them from MOL. let me know if you have a problem.


Return to “Converting Motorola Equipment to 900MHz Amateur”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest