Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

APX7000 dataside speaker

This forum is dedicated to discussions pertaining specifically to the Motorola ASTRO line of radios (those that use VSELP/IMBE/AMBE), including using digital modulation, digital programming, FlashPort upgrades, etc. If you have general questions please use the General or Programming forums.

Moderator: Queue Moderator

joes243
Posts: 68
Joined: Tue Apr 20, 2010 9:44 am

APX7000 dataside speaker

Postby joes243 » Tue Jan 14, 2014 11:45 am

I am having an issue with my dataside (small) speaker. At first, if the radio was at high volume it sounded very tinny, using both speakers. I am thinking it was the dataside speaker having the issue. Today, the speaker stopped working. I have a profile that routes to that speaker only and I am getting no audio. If I press hard in certain parts of the radio it will work for a second then stop. The radio has never been dropped or had any other issues. Could the speaker have gone bad? If so, can I replace just the speaker or is it built in to the NHN7017? Thanks for any help.

Joe

User avatar
escomm
Queue Moderator
Posts: 5130
Joined: Fri Mar 24, 2006 8:24 pm

Re: APX7000 dataside speaker

Postby escomm » Tue Jan 14, 2014 4:34 pm

Very common problem with ALT radios. Not sure if yours is ALT but I would not be surprised

To replace the speaker you have to get the entire rear chassis assembly. Motorola doesn't sell the speaker alone

joes243
Posts: 68
Joined: Tue Apr 20, 2010 9:44 am

Re: APX7000 dataside speaker

Postby joes243 » Tue Jan 14, 2014 4:53 pm

I didn't think it was an ALT, but maybe it is since you are the second one who said that. Is that the only thing that will go wrong or is it the start of many problems? If that is the only thing, I don't think I will fix it. The radio sounds much better without it. If it is an ALT and I do fix it, will it just happen again?

Thanks again!

User avatar
PhillyPhoto
was LuiePL
Posts: 657
Joined: Thu Oct 14, 2004 8:09 am
What radios do you own?: XTS/XTL5000

Re: APX7000 dataside speaker

Postby PhillyPhoto » Wed Jan 15, 2014 9:01 am

Does it have a real looking serial number in the codeplug, or does it actually have a legit tag in it? Alt radios are going for $1800+, so even if you paid a lot, doesn't mean it's real. If you are convinced it is legit I would send it to the depot and have them check it out. You said you looked it and nothing was broken, was there corrosion at all?
-Luie-

Image


Return to “Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests