Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

astro saber fail 001 on certain frequencies

This forum is dedicated to discussions pertaining specifically to the Motorola ASTRO line of radios (those that use VSELP/IMBE/AMBE), including using digital modulation, digital programming, FlashPort upgrades, etc. If you have general questions please use the General or Programming forums.

Moderator: Queue Moderator

RTESTP25
New User
Posts: 24
Joined: Mon Jul 16, 2007 12:00 pm

astro saber fail 001 on certain frequencies

Postby RTESTP25 » Mon Apr 27, 2015 6:36 am

I picked up a astro saber 3 (R) split with DSP=N08.03.03/07.71.00 Flashcode is 100008-000000-0. It seems to work well on most frequencies except 448.750 mhz. I get a fail 001 message and beep. If I change vco crossover to 443 mhz it works ok on the channels I need to program. The default crossover frequency seems to be a problem. Modulation,power and rx performance checks ok on service monitor.

jmr061
was KB9KST
Posts: 3176
Joined: Fri Sep 14, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: XTS2500

Re: astro saber fail 001 on certain frequencies

Postby jmr061 » Mon Apr 27, 2015 9:51 am

I would have the radio tuned and then if you still have an issue it is probably a hardware fault.
Check out www.fordpimods.com

Will
Posts: 6823
Joined: Tue Sep 04, 2001 4:00 pm

Re: astro saber fail 001 on certain frequencies

Postby Will » Mon Apr 27, 2015 11:45 am

jmr061 is correct on the alignment. People jam in a codeplug and the alignment and calibration values are not correct for that radio.

You need to do a full alignment and calibration first.


Return to “Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests