Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Cloning XPR7550"s

Moderator: Queue Moderator

User avatar
SD70MAC
Posts: 405
Joined: Mon Sep 10, 2001 4:00 pm

Cloning XPR7550"s

Postby SD70MAC » Wed Jul 19, 2017 11:44 am

I was trying to clone a XPR7550 that I have and I got a message, I did not continue.

"Codeplug versions in archives and device do not match. Fields in device that are not present or are out the vaild range in archive will be set to default values. Do you want to continue ? ".


Is this going to screw up the tuning values in the radio I'm cloning ? I don't want that. Same message on Cloning XPR4550"s too with different Firmwares. These are Ham radios not commercial. Do I have to build the CPG in the Higher FW radio from scratch or is it ok to clone ?

CPS 14.0

Codeplug firmware 2.50.04 ( my other radio)

Codeplug firmware 2.06.05 ( radio to be cloned) My radio too
SD70MAC out

My collection;
XTS5000 VHF FPP,XTS3000 VHF M1&M3,XTVA,XTS2500 UHF Q FPP,Astro Spectra"s W3 VHF,W9 VHF,W7 800,HT1250 35-50,XPR4500 Q,2 CDM1550LS+ VHF 160ch,CDM1550 X 160ch VHF 25w,MAXTRAC 42-50 32ch,CDM1250 42-54

KG4INW
Posts: 254
Joined: Thu May 22, 2008 3:31 pm
What radios do you own?: Not enough apparently!

Re: Cloning XPR7550"s

Postby KG4INW » Wed Jul 19, 2017 3:54 pm

You shouldn't have any problems and it certainly won't mess up tuning values. They often add features to new firmware so it's just letting you know that anything that doesn't exist in one or the other will be defaulted. I'd just check everything in the cloned radio afterwards to make sure nothing gets pushed out of wack but I've cloned many radios in the past with that warning and haven't had any issues.

User avatar
SD70MAC
Posts: 405
Joined: Mon Sep 10, 2001 4:00 pm

Re: Cloning XPR7550"s

Postby SD70MAC » Wed Jul 19, 2017 4:35 pm

If the error is based on features, firmware or otherwise. The older firmware radio has Connect Plus and the newer version doesn't. I don't use Connect Plus anyway.

Thanks for the reply !

73's
SD70MAC out

My collection;
XTS5000 VHF FPP,XTS3000 VHF M1&M3,XTVA,XTS2500 UHF Q FPP,Astro Spectra"s W3 VHF,W9 VHF,W7 800,HT1250 35-50,XPR4500 Q,2 CDM1550LS+ VHF 160ch,CDM1550 X 160ch VHF 25w,MAXTRAC 42-50 32ch,CDM1250 42-54

User avatar
SD70MAC
Posts: 405
Joined: Mon Sep 10, 2001 4:00 pm

Re: Cloning XPR7550"s

Postby SD70MAC » Wed Jul 19, 2017 4:38 pm

I printed out the data from both radios just in case I try it.
SD70MAC out

My collection;
XTS5000 VHF FPP,XTS3000 VHF M1&M3,XTVA,XTS2500 UHF Q FPP,Astro Spectra"s W3 VHF,W9 VHF,W7 800,HT1250 35-50,XPR4500 Q,2 CDM1550LS+ VHF 160ch,CDM1550 X 160ch VHF 25w,MAXTRAC 42-50 32ch,CDM1250 42-54

User avatar
Bill_G
Posts: 2991
Joined: Thu Sep 17, 2009 5:00 am

Re: Cloning XPR7550"s

Postby Bill_G » Thu Jul 20, 2017 3:57 am

It's okay to clone.

The safest method is to have the source and target codeplugs open in the same session of RSS, and then cut-n-paste from one to the other.


Return to “MotoTRBO Portables and Mobiles (3xxx/5xxx/7xxx/SL) 2.0 Series Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest