Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Astro Spectra with a W5 control head

Moderator: Queue Moderator

Jim202
Posts: 3483
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Astro Spectra with a W5 control head

Postby Jim202 » Wed Jun 21, 2017 1:57 pm

OK, this one is blowing my mind. Have an Astro Spectra, model T04JLF9PW5AN. I received it with only one frequency programed into the radio. I am using the software, version r04.01.04 to program the radio. Put about 12 frequencies into the radio. The control head steps to each frequency and displays the correct alpha information. But the radio stays on the first mode (channel) that was programmed into the radio, per my service monitor.

I only have one W5 Astro Spectra control head, so don't have another one to swap and try it.

Anyone have any ideas as to just what might be the problem?

Jim

User avatar
W3AXL
Posts: 90
Joined: Fri Sep 04, 2015 9:02 am
What radios do you own?: an unhealthy amount of them

Re: Astro Spectra with a W5 control head

Postby W3AXL » Wed Jun 21, 2017 2:45 pm

That's gonna be on the radio side. The control head is a dumb device for the most part, and it only sends info on button presses and gets display info via SB9600. So, the vocon must also think it's on the right channel which is an interesting fault that I've never seen before.

I'd start by testing with another vocon if you've got one. Otherwise I'd try reloading the codeplug or possibly forcing in a new s-record if you have the means to do so.

jry
Posts: 320
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:14 pm

Re: Astro Spectra with a W5 control head

Postby jry » Thu Jun 22, 2017 2:43 pm

that may be on the CPS side.

You may have setup the conventional personalities and added the channels but forgot to actually increment the channel to the correct personality.

Going off of memory and the portable CPS but look at your zone channel assignments and all of the channels are pointing to the same personality

User avatar
motorola_otaku
Posts: 1820
Joined: Tue Jan 13, 2004 7:03 am
What radios do you own?: 2 turntables and a microphone

Re: Astro Spectra with a W5 control head

Postby motorola_otaku » Tue Jun 27, 2017 5:09 pm

jry wrote:You may have setup the conventional personalities and added the channels but forgot to actually increment the channel to the correct personality.

This. Check your Zone/Channel Assignment and make sure each mode (channel) is mapped to its appropriate personality.

Also your CPS version is very old... the last version released was R05.02.00.
When exposed to Rapid Fire Growth or Thermal Emergency, two things are lost:
1. Ability to use fine motor skills
2. Presence of mind

Jim202
Posts: 3483
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: Astro Spectra with a W5 control head

Postby Jim202 » Tue Jun 27, 2017 7:05 pm

Thanks for pointing me in the right direction. I had overlooked the Zone Channel Assignment page. Got it set and now I have the ability to step the radio to what the control head is telling me.

Guess I am so use to the old Spectra radios and the XTL series radio. The Astro Spectra is a new animal to me. Just another software program to get use to.

The nice thing about this radio is that you can use it for both narrow band and wide band operation.

As for the software version, I found R04.01.04 and it seems to do a good job on this radio.

Jim

jry
Posts: 320
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:14 pm

Re: Astro Spectra with a W5 control head

Postby jry » Wed Jun 28, 2017 3:34 am

I think both the Astro Mobile and Portable latest was 5.03

jry
Posts: 320
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:14 pm

Re: Astro Spectra with a W5 control head

Postby jry » Wed Jun 28, 2017 3:34 am

I think both the Astro Mobile and Portable latest was 5.03


Return to “ASTRO Series (Astro Saber, Spectra, XTS3000/3500) Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest