Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Consolette Replace Astro Spectra + With XTL

Moderator: Queue Moderator

kj4chv
New User
Posts: 13
Joined: Sun Feb 05, 2017 6:55 pm

Consolette Replace Astro Spectra + With XTL

Postby kj4chv » Fri Jul 21, 2017 7:25 pm

I was wondering if i could use a XTL in a astro spectra + consolette with the ACIM/TRC

User avatar
motorola_otaku
Posts: 1832
Joined: Tue Jan 13, 2004 7:03 am
What radios do you own?: 2 turntables and a microphone

Re: Consolette Replace Astro Spectra + With XTL

Postby motorola_otaku » Mon Jul 24, 2017 10:33 am

The XTL brick needs to have the W-series TIB (NOT W3) and needs to be configured for a W7 head in CPS. "Consolette Enable" needs to be checked in CPS as well. Moto never made an O-series XTL consolette so you're stuck with the W7 head.
When exposed to Rapid Fire Growth or Thermal Emergency, two things are lost:
1. Ability to use fine motor skills
2. Presence of mind

kj4chv
New User
Posts: 13
Joined: Sun Feb 05, 2017 6:55 pm

Re: Consolette Replace Astro Spectra + With XTL

Postby kj4chv » Tue Jul 25, 2017 4:01 pm

Yeah, I figured that the XTL brick would have to have the correct tib for w series. I was just checking to make sure it is possible to replace the astro spectra + drawer with a proper configured xtl drawer and everything work correctly/

Winger2002
Posts: 57
Joined: Wed Jul 18, 2007 12:42 pm

Re: Consolette Replace Astro Spectra + With XTL

Postby Winger2002 » Sat Jul 29, 2017 4:22 am

I suspect so, I have gone the other way and used an sb9600 board from an xtl with an astro Spectra. My only issue was I could not line up button commands with the Spectra, channel up and down worked though.

kj4chv
New User
Posts: 13
Joined: Sun Feb 05, 2017 6:55 pm

Re: Consolette Replace Astro Spectra + With XTL

Postby kj4chv » Thu Aug 03, 2017 3:49 pm

Awesome, only need one channel anyways. So as long as it passes the correct data over the ACIM ill be happy.

mogman
Posts: 120
Joined: Tue Aug 05, 2008 2:25 pm

Re: Consolette Replace Astro Spectra + With XTL

Postby mogman » Thu Aug 10, 2017 3:48 pm

PM me if you cannot locate the Consolette interconnect board and ribbon cable.

kj4chv
New User
Posts: 13
Joined: Sun Feb 05, 2017 6:55 pm

Re: Consolette Replace Astro Spectra + With XTL

Postby kj4chv » Wed Aug 23, 2017 10:35 am

Well got everthing swapped out and everything works as it should. Reminded me how much I hate the consolette case.


Return to “ASTRO25 Series (XTS/XTL 1500/2500/5000) Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest