XTS1500 Channel Announcement

Moderator: Queue Moderator

Post Reply
Jay G.
Batboard $upporter
Posts: 378
Joined: Fri Sep 21, 2001 4:00 pm

XTS1500 Channel Announcement

Post by Jay G. »

Hello all.

Just bought some used XTS1500's UHF. Was under the impression that they all came with channel announcement now. Obviously these didnt.. THey are updated with the latest firmware. It's greyed out on the screen. Any ideas??
Jay Goldmark, EMT
Ex-Captain, Woodmere Vol. Fire Dept.
Fire District Communications Supv.
KC2ZHI Amateur Radio Operator
Licensed Master Electrician
Owner, Top Class Electric, LLC.
Woodmere, Long Island, NY


"Enjoy Life, it's not a dress rehearsal !!!"

************************************************************
C17LVFD
Posts: 95
Joined: Tue Apr 22, 2008 9:47 am

Re: XTS1500 Channel Announcement

Post by C17LVFD »

It’s a flash option.
Q446 is the feature. If it’s not in the feature set it won’t work. Motorola is not longer selling flash upgrades to my knowledge.

Good Luck,
Seth
Seth
Jay G.
Batboard $upporter
Posts: 378
Joined: Fri Sep 21, 2001 4:00 pm

Re: XTS1500 Channel Announcement

Post by Jay G. »

So if Motorola wont add it, is there any other way?? Hex editing?? etc??
Jay Goldmark, EMT
Ex-Captain, Woodmere Vol. Fire Dept.
Fire District Communications Supv.
KC2ZHI Amateur Radio Operator
Licensed Master Electrician
Owner, Top Class Electric, LLC.
Woodmere, Long Island, NY


"Enjoy Life, it's not a dress rehearsal !!!"

************************************************************
NHfirefighter
Posts: 372
Joined: Mon Jun 05, 2006 4:12 am

Re: XTS1500 Channel Announcement

Post by NHfirefighter »

Are these AN or BN models? This is the last two digits in the model number. Not sure if AN might have any issues due to the memory size on these radios.

I believe channel announcement is native to 1500/2500 series but requires it in the flash code for 5000 series.

Check a couple of things. First in radio wide is the check box for channel announcement checked? Additionally in CPS settings ( it sure on the exact name it is in the drop downs above) you need to make sure read/write voice files is enabled.
C17LVFD
Posts: 95
Joined: Tue Apr 22, 2008 9:47 am

Re: XTS1500 Channel Announcement

Post by C17LVFD »

I just check a xts2500 1.5 I have and it does have the channel announcement feature in the flash. Can’t speak to one that doesn’t as to whether it would work or not. I’d be inclined to believe not based on mine having the feature in the flashcode.

At this point there isn’t any legal way to upgrade the flash that I’m aware of short of sending the radio back to the Depot.

Respectfully,
Seth
Seth
Post Reply

Return to “ASTRO25 Series (XTS/XTL 1500/2500/5000) Subscribers”