Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

"Wrong Battery" displayed on APX8000 after FW15.12.00/CPS R15.00.02 update

Covering the following Subscriber devices: APX1000/1500, APX3000, APX4000/4500, APX6000, APX6000XE, APX6500, APX7000, APX7000XE, APX7000L, APX7500, and APX8000.

Moderator: Queue Moderator

User avatar
4-crime
Posts: 104
Joined: Wed Jun 11, 2008 3:04 pm
What radios do you own?: APX6000, APX7000, APX8000

"Wrong Battery" displayed on APX8000 after FW15.12.00/CPS R15.00.02 update

Postby 4-crime » Sat Apr 29, 2017 4:35 pm

I just updated an APX8000 to FW R15.12.00 and CPS R15.00.02. After doing so, the radio now displays "Wrong Battery" on the display, the top LED blinks red and I also get a short bonk after every few seconds. Now I checked in CPS under Radio Wide/Features/ and Radio Certification Type and it is defaulted to None on the 8000. Other options are not even displayed in the CPS while the 8000 is connected.


I am using an impres 1 battery and and impres 2 battery and the same issue happens with both.

Also updated an APX7000 and it is also set to "none" but it does not have the same problem.

I am stumped as to why this is happening.

Anyone have an idea?

resqguy911
Posts: 597
Joined: Sat Jun 26, 2004 3:35 pm

Re: "Wrong Battery" displayed on APX8000 after FW15.12.00/CPS R15.00.02 update

Postby resqguy911 » Sun Apr 30, 2017 5:43 pm

This should be fixed in a few days with the release of r16. It works as intended on a FM 6kXE though. You won't see any options available if the radio doesn't have FM or UL certification.
"TDMA = digital and same great taste, half the bits"

User avatar
escomm
Queue Moderator
Posts: 5131
Joined: Fri Mar 24, 2006 8:24 pm

Re: "Wrong Battery" displayed on APX8000 after FW15.12.00/CPS R15.00.02 update

Postby escomm » Tue May 09, 2017 7:13 am

These clowns still don't test their work before pushing it to the production world? Literally not one person at Motorola thought to put a battery on an 8K, just to see what happens?

User avatar
escomm
Queue Moderator
Posts: 5131
Joined: Fri Mar 24, 2006 8:24 pm

Re: "Wrong Battery" displayed on APX8000 after FW15.12.00/CPS R15.00.02 update

Postby escomm » Tue May 09, 2017 7:13 am

Also they want to make people start paying for firmware updates again LOL


Return to “APX Series Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest