Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Green XE RSM Issues

Covering the following Subscriber devices: APX1000/1500, APX3000, APX4000/4500, APX6000, APX6000XE, APX6500, APX7000, APX7000XE, APX7000L, APX7500, and APX8000.

Moderator: Queue Moderator

User avatar
PropellorHead
was LACityFD
Posts: 214
Joined: Mon Dec 09, 2002 10:35 pm
What radios do you own?: XTS 5000 to Mocom

Green XE RSM Issues

Postby PropellorHead » Tue Dec 12, 2017 11:49 am

Has anybody else had issues with the NNTN8203A Green XE RSM speaker mics? We have them for our APX 8k's and always seem to have issues with low audio, static or no audio transmitted at all. We've swapped mics out with Motorola and the issues seem to always crop up. I'm wondering if it's the mics or the radios.

I've attempted to rule out the user error stuff: dirty contacts; waiting to turn the radio on until after the mic is attached, etc. What makes it also frustrating is that the issue is intermittent and only seems to crop up when somebody has something important to transmit (request for PD; size up for a fire, etc).

Thoughts? Experiences?

User avatar
motorola_otaku
Posts: 1850
Joined: Tue Jan 13, 2004 7:03 am
What radios do you own?: 2 turntables and a microphone

Re: Green XE RSM Issues

Postby motorola_otaku » Tue Dec 12, 2017 4:52 pm

Fleet of 200+ here. I'd say our percentage of genuine failures and not operator error or physical damage has been in the low single digits.

We've had a handful of intermittent no mic audio issues that went away after testing, but our most common issue seems to be the red emergency light coming on and not going out or ACCY HW N/A on the radio.
When exposed to Rapid Fire Growth or Thermal Emergency, two things are lost:
1. Ability to use fine motor skills
2. Presence of mind

resqguy911
Posts: 605
Joined: Sat Jun 26, 2004 3:35 pm

Re: Green XE RSM Issues

Postby resqguy911 » Sat Dec 23, 2017 10:46 am

We have a few thousand in service across a few departments. You name the problem, we've seen it. Bad boards in the heads, bad cables, bad connectors, bad strain relief. Hundreds of them have been swapped out over the last three years. All XE with XT cables.
"TDMA = digital and same great taste, half the bits"


Return to “APX Series Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest