Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

CM360 (EMEA) flashgrade went sideways ("T2 fail" solved)

Moderator: Queue Moderator

Shuttle
New User
Posts: 28
Joined: Fri Feb 13, 2009 2:01 pm

CM360 (EMEA) flashgrade went sideways ("T2 fail" solved)

Postby Shuttle » Tue Mar 28, 2017 9:06 pm

Hello all.
I tried to upgrade a CM360 with the same tools (accy connector) as waris mobiles.
After the flash-switch was set to on, radio power cycled and flashing started it came with a *beep* "T2 FAIL".
I tried google all I could but couldn't find any solutions. The codeplug could not be read.
Then I realized that the boot-pin from the 20pin->16pin adapter isn't even connected. So no harm should be done. And flashing should be done from the mic port, while applying 9.3V to one pin as to set pin2 as bootstrap -mode and another pin for programming.

I did not have the cables needed, tried to fab up one myself to no avail. The flashing would not go through. FL0-failures etc.

However, I was able to read the radio (in the T2 fail -mode) information with the flashgrade tool. So not all hope was lost.

The problem was, that the region code was lost. Once it was set, the radio woke up again. I tried flashing it once but gave up in the end.

This just to give information to the community. While I do have self made cables for the mobiles (waris, CM360 and GM950) and one factory made for waris portables, I really should consider acquiring a setup of cables to do all mobiles. Tuning with the self made cables was possible though :-)

Return to “Motorola CP/CM Series Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest