Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

SZ 4.1 Elite CEB issue

Discussion about Centracom (Button & LED / CRT / Gold / Elite), MC Series (MC5500/7100/7500), and legacy console equipment.

Moderator: Queue Moderator

Ray D O
Posts: 25
Joined: Fri Sep 26, 2003 6:17 am

SZ 4.1 Elite CEB issue

Postby Ray D O » Fri Oct 21, 2016 4:23 pm

Looking for help as I am a little rusty on Elite/CEB troubles. Having problems with one AIMI link and the associated AIMI card in a CEB. At first the trouble appeared to be a bad AIMI card. It was sent to the Bat cave and a bad part found and replaced. Now I am trying to re-install and MUPL it after its' return (not the same card sent...). When I tried it glitches the entire CEB and associated console COIM's after MUPLing. The address DIP's are correct along with all other jumpers and switch positions on the AIMI card. I have not tried running diagnostics as when it is in the CEB it screws up the CEB as I said. I suspect possibly a corrupt export file and unfortunately I don't think the previous techs saved a backup. Could it be that said previous techs did some CDM changes and did not properly program the other needed AIMI and COIM's and the file that I am trying to load will not play nice with it? Also, the associated AEB AIMI was not rebooted on the other end to try and fix it. The AIMI link never shows green on MOSCAD NFM although the two top LED's are green in the CEB AIMI card in question. Currently the CEB is running on the other AIMI and AIMI link T1 with the trouble AIMI pulled. Thanks in advance for any input fellow Bat techs.

User avatar
d119
Posts: 3436
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: SZ 4.1 Elite CEB issue

Postby d119 » Sun Oct 23, 2016 1:04 pm

Do you have any other Centracom cages & power supplies around? You could always MUPL the card outside of the target CEB.

Are the jumpers along the top of the card set properly? A vs. B, Single (S) vs. Multiple (M)?

You shouldn't have to reboot the far end ZAMBI card.

I'm a bit unclear on what it is you're working on - the ZAMBI card in the AEB, or an AIMI card in a CEB?

Ray D O
Posts: 25
Joined: Fri Sep 26, 2003 6:17 am

Re: SZ 4.1 Elite CEB issue

Postby Ray D O » Sun Oct 23, 2016 11:32 pm

It is the CEB AIMI. I was thinking the same thing, programming in a free standing CC but there is not one available. Thanks for the reply.


Return to “Consoles”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest