Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

[Any info on CIE addressing]

Discussion about Centracom (Button & LED / CRT / Gold / Elite), MC Series (MC5500/7100/7500), and legacy console equipment.

Moderator: Queue Moderator

OldDawg
New User
Posts: 19
Joined: Tue Apr 05, 2016 1:43 pm

[Any info on CIE addressing]

Postby OldDawg » Thu Dec 29, 2016 7:14 am

Any info on CIE addressing??

I'm at a point right now where the GUI won't take the database...any database......it tells me persprom sync......and it hangs @ 99%. If I shut it off and restart it I get an internal communication error.

This is maddening.

jmfirefighter20
Posts: 172
Joined: Tue Sep 08, 2009 6:47 pm
What radios do you own?: /\/\ AS, APX7000

Re: [Any info on CIE addressing]

Postby jmfirefighter20 » Fri Dec 30, 2016 8:14 am

There shouldn't be any addressing for the CIE. The COIM card in the CEB has to have a TDM address assigned to it in the database and via the dipswitches on the COIM card. The CIE-CEB wire needs to be plugged into one of the two terminations on the CEB card cage where the COIM is located. Termination P4 is for card slot 5, and P5 is for card slot 6. Make sure they're in the right spots.

If your TDM addressing is correct in the database and on the COIM dipswitches, and everything is plugged in the right spots, try pulling the plug on the CIE while the GIU is hanging and plug it back in. I had a CCGE Op that would need "help" kicking over when restarting sometimes. You can also try to press the little reset button on the COIM card as well.
Joshua
W1DPT
Raymond, NH

User avatar
d119
Posts: 3436
Joined: Tue Mar 19, 2002 4:00 pm

Re: [Any info on CIE addressing]

Postby d119 » Mon Jan 02, 2017 7:06 am

Are you certain that your local machine name matches the one in the CDM? Your computer name of the workstation you are at MUST match the one programmed into the COIM that the associated CIE is connected to.

Also, verify DIP switch #8 ON THE COIM IN THE CEB is set correctly for Gold Elite, and not Gold Classic. I don't recall which way is which. If it was working before, it's probably not the issue.


Return to “Consoles”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests