Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Search found 190 matches

by Jack
Tue Jun 12, 2018 2:14 pm
Forum: APX Series Subscribers
Topic: Trunking system drag and drop problems
Replies: 4
Views: 498

Re: Trunking system drag and drop problems

Thank you. I will give that a try
by Jack
Tue Jun 12, 2018 11:49 am
Forum: APX Series Subscribers
Topic: Trunking system drag and drop problems
Replies: 4
Views: 498

Trunking system drag and drop problems

Hey guys it's been a long time since I've been here but I have a question that my searches have yielded no answer. I am about to make a trip around my state to update our mobile radios. Some of them are XTL2500's and some are APX6500's. I've noticed that in some of the APX radios, when I drag and dr...
by Jack
Thu Jun 21, 2012 10:42 am
Forum: Radio Programming
Topic: Programming an Analog Spectra A4
Replies: 1
Views: 402

Programming an Analog Spectra A4

I've programmed this radio many times but now that my old 8088 computer is dead, I can't find anything slow enough to program my A4 Analog VHF Spectra. What is the slowest I can use? I have everything else I need but the computer and I cannot for the life of me find something slow enough to even rea...
by Jack
Tue May 05, 2009 4:41 pm
Forum: Radio Programming
Topic: USB Not Recognized
Replies: 8
Views: 524

Re: USB Not Recognized

Yep, it was the radio. So get this... The plug on the board where you plug in the case, it was loose and came off when I was attempting to try a new case. Sooo, it appears that it was very loose in the first place, sometimes making contact and sometimes not.
by Jack
Tue May 05, 2009 10:55 am
Forum: Radio Programming
Topic: USB Not Recognized
Replies: 8
Views: 524

Re: USB Not Recognized

Firmware is 12.00.11 and we have not tried it with a serial cable. We'll try that now and see what happens.
by Jack
Tue May 05, 2009 10:37 am
Forum: Radio Programming
Topic: USB Not Recognized
Replies: 8
Views: 524

Re: USB Not Recognized

Here is the deal so far: Tried it on computer "A" with a standard Motorola cable. This is the appropriate cable and works fine when we put another radio on it. We actually took a bunch of 2500's and 5000's. All worked but this one XTS-5000. Tried it on computer "B" with a differe...
by Jack
Tue May 05, 2009 6:58 am
Forum: Radio Programming
Topic: USB Not Recognized
Replies: 8
Views: 524

USB Not Recognized

I have an XTS-5000 I'm trying to read, a radio that has worked fine many times in the past. However, when I plug it into the computer now through USB, it's showing "Usb device not recognized" in windows. We have tried this on two different computers with the same error. Anyone here ever se...
by Jack
Mon Apr 27, 2009 9:59 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS5000 Scan Problem
Replies: 14
Views: 612

Re: XTS5000 Scan Problem

I know you said the radio was properly affiliated to the system but this is a classic symptom of a radio that is not properly affiliated. Get with your system manager and insure you are properly setup in the system. Marshall On the radios I see the issue with, I'm one of the folks managing the zone...
by Jack
Fri Apr 24, 2009 8:33 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS5000 Scan Problem
Replies: 14
Views: 612

Re: XTS5000 Scan Problem

Ours is also a 3600 system with analog and digital talk groups.
by Jack
Tue Apr 21, 2009 10:34 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS5000 Scan Problem
Replies: 14
Views: 612

Re: XTS5000 Scan Problem

I've also noticed this with XTS-5000's on certain occassions. It doesn't happen all the time, but most of the time for sure.
by Jack
Mon Apr 20, 2009 7:25 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...
Replies: 10
Views: 507

Re: XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...

Thanks for the tips guys. I've tried all this to no avail. I'm wondering if the radio will let me put in another codeplug without reading it first. I have one for that radio serial number even though it's not the one I want. It might take it. I just hate to do all of that work again to the codeplug!...
by Jack
Mon Apr 13, 2009 3:57 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...
Replies: 10
Views: 507

Re: XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...

I'll give that a try when I get the radio back. Thanks for the tip.
by Jack
Mon Apr 13, 2009 6:33 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...
Replies: 10
Views: 507

Re: XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...

The radio hasn't been changed from when it came from the factory other than having a codeplug loaded in it. Weird thing is that the radio works fine and is back out to an officer right now without issue. Just can't make a small change to the codeplug that I needed to make.
by Jack
Wed Apr 08, 2009 10:42 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...
Replies: 10
Views: 507

Re: XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...

I wish I had written it down. The radio is already gone. If I get it back to try again, I'll post it.
by Jack
Wed Apr 08, 2009 6:04 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...
Replies: 10
Views: 507

XTS-2500 Invalid Checksum when reading radio...

Trying to read a codeplug on an XTS-2500 so we can program some of our talk groups in another agency's radio. When I read the radio, everything looks find and then when the codeplug is about to come up on screen, it gives me the following error: Block Dynamic Control Channel List [1] has an invalid ...
by Jack
Fri Apr 03, 2009 6:03 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: W4 Flash Problems - Please Help!
Replies: 6
Views: 238

Re: W4 Flash Problems - Please Help!

Well, whatever. The flash was upgraded and that's all I care about.
by Jack
Thu Apr 02, 2009 7:53 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: W4 Flash Problems - Please Help!
Replies: 6
Views: 238

Re: W4 Flash Problems - Please Help!

I was running a Dell D610 at first. With CPS reading and writing codeplugs, it was no problem. Works like a charm but when it came to flashing the radio, it would never start. You hit the button and the radio would just sit there, the computer would stall and after a couple minutes, it would say fla...
by Jack
Thu Apr 02, 2009 6:27 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: W4 Flash Problems - Please Help!
Replies: 6
Views: 238

Re: W4 Flash Problems - Please Help!

Thanks for the post. I do appreciate it. I should have known this. The problem is that the computer was too fast. I was using the mic port properly but the computer I was using was too fast. As soon as I switched computers, everything was fine.
by Jack
Wed Apr 01, 2009 5:40 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: W4 Flash Problems - Please Help!
Replies: 6
Views: 238

W4 Flash Problems - Please Help!

I'm having an issue flashing two Astro Spectra W4's that I have on the bench here. I've never flashed a W4 before but I thought it would have been the same as the W7's I've been flashing. I've tried to do it from the back through the regular programming cable and through the flashport cable plugged ...
by Jack
Wed Mar 25, 2009 6:50 am
Forum: Vehicle Radio Installs
Topic: Dodge Charger Installs, need pics
Replies: 3
Views: 1517

Dodge Charger Installs, need pics

Guys, I'm in the process of writing a procedure for where to install antennas on Dodge Chargers for 800Mhz radios. Our plan is to use the center of the roof for slicktops and just forward of the lightbar for regular marked cars. I'm curious if anyone out there has pictures of their own installs (Dod...
by Jack
Tue Mar 17, 2009 5:05 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Dual Level Priority Scan on Motorola XTS5000
Replies: 2
Views: 206

Re: Dual Level Priority Scan on Motorola XTS5000

Yes, the radio is capable of dual level priority scan. The scan list should be setup as priority-mon in for the particular zone you're using. In the CPS, you can do a couple of things. For the main priority channel, you can program it to be "selected channel", "fixed (CPS programmed o...
by Jack
Fri Mar 13, 2009 5:23 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Non-Adjacent Site Search?
Replies: 7
Views: 357

Re: Non-Adjacent Site Search?

..but the way I read it, it's saying that when you're on a site, you're also receiving information on adjacent sites so that if the radio needs to switch, it's going to try those adjacent sites first. If it can't find one, then it's dead UNLESS you have non-adjacent site enabled. Are we talking abo...
by Jack
Wed Mar 11, 2009 1:44 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Non-Adjacent Site Search?
Replies: 7
Views: 357

Re: Non-Adjacent Site Search?

Do you have Full Specturm Control Channel scan enabled as well? We had that conversation today as a matter of fact. We're going to try it without full spectrum scan on first and see how it goes. If it works, we'll leave it. If not, then that is the next thing we'll try. If I remember correctly, ful...
by Jack
Tue Mar 10, 2009 11:21 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Non-Adjacent Site Search?
Replies: 7
Views: 357

Re: Non-Adjacent Site Search?

I will post here once I know the results of the test. We're going to try it in one of our helicopters and see how it goes.
by Jack
Tue Mar 10, 2009 10:47 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Non-Adjacent Site Search?
Replies: 7
Views: 357

Non-Adjacent Site Search?

Hypothetical: Helicopter is airborne and affiliates with a site that is in city "A". It continues on it's treck at 1500 ft AGL and stays with that site for 75 miles or more. Helicopter lands in city "B" and loses the system completely because it's not able to connect to any of th...
by Jack
Sat Mar 07, 2009 9:57 am
Forum: Base Stations, Repeaters, General Infrastructure
Topic: Motorola Trunked User Group
Replies: 11
Views: 509

Re: Motorola Trunked User Group

Yes, I am an authorized user. I'm gonna try to get the state to pay for it but if not, then I'll pay for it myself. Thanks for the replies.
by Jack
Fri Mar 06, 2009 8:51 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade
Replies: 17
Views: 482

Re: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade

I ended up getting both cables and had two Astro Spectra +'s come through the other day. Took me a while to figure out what it was because I had never programmed one before. Also found out that the Astro Spectra software doesn't work with the plus.
by Jack
Thu Mar 05, 2009 7:14 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTL1500 only powers on with ignition power up.
Replies: 10
Views: 793

Re: XTL1500 only powers on with ignition power up.

I'm having this problem right now with a 1500 that a local fire department brought me. What does the emergency jumper look like? If I don't have one here, is there a pinout you guys have for this so I can make one?
by Jack
Wed Mar 04, 2009 3:36 pm
Forum: Base Stations, Repeaters, General Infrastructure
Topic: Motorola Trunked User Group
Replies: 11
Views: 509

Motorola Trunked User Group

Wondering if anyone here is a member of MTUG. If so, is it worth it? I have been thinking about joining but I don't want to spend the money on something that may not prove useful. Any insight would be appreciated.
by Jack
Thu Feb 12, 2009 1:33 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS5000 OUT OF RANGE
Replies: 10
Views: 393

Re: XTS5000 OUT OF RANGE

Yeah everything looked fine. It's very strange. One minute it would be fine and have an RSSI of 148 and the next minute, zero. The only way I could get it to receive the control channel was to walk over to the tower and be right by it. Even then, it would get an RSSI of 5-10. Once I turned it back o...
by Jack
Thu Feb 12, 2009 12:55 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS5000 OUT OF RANGE
Replies: 10
Views: 393

Re: XTS5000 OUT OF RANGE

This one is off to the depot already. We'll see what happens. Alignment didn't do it either. Very strange. Can't wait to hear what they say about it...
by Jack
Wed Feb 11, 2009 1:52 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: XTS5000 OUT OF RANGE
Replies: 10
Views: 393

XTS5000 OUT OF RANGE

Someone brought in an XTS5000 with a problem I haven't seen before. The radio is programmed appropriately and is active on the system. I checked to make sure that it had a digital ID and all that, and it does. Anyways, what's happening is that every once in a while I get an out of range indicator. I...
by Jack
Thu Feb 05, 2009 6:38 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade
Replies: 17
Views: 482

Re: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade

haha, nice posts. :)

You were right. It hung but when I did what you said and read the radio, it came up fine in the new flash. Soooo, everything is good and all 5 radios are flashed. Only about 20 more to go!! :)
by Jack
Wed Feb 04, 2009 10:52 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade
Replies: 17
Views: 482

Re: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade

Hmmm, well about 95% through the upgrade, it says that it failed. Now is says removing codeplug from radio and it's just hanging on that. Maybe we have ourselves a nice brown brick now.
by Jack
Wed Feb 04, 2009 9:58 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade
Replies: 17
Views: 482

Re: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade

Found the cable and found the port. Thanks for the info. It's upgrading as we speak!! :)
by Jack
Wed Feb 04, 2009 9:44 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade
Replies: 17
Views: 482

Re: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade

tvsjr wrote:They also require a SmartRIB (RLN1015), not the common RLN4008 RIB.


Got the RLN1015 and am able to flash the XTS's with it....
by Jack
Wed Feb 04, 2009 9:43 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade
Replies: 17
Views: 482

Re: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade

Thanks for the replies. The cable doesn't have a part number on it so I don't know for sure. The radio itself only has one DB25 port on the front of it, so that's connected to the head. The cable from the 2meg smart rib is plugged into the back. Unfortunately it's not marked but I'm guessing it's th...
by Jack
Wed Feb 04, 2009 8:39 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade
Replies: 17
Views: 482

Problems with Astro-Spectra Flash Upgrade

First, let me give some details on the radio and software that I'm using: Radio Model: M04UGF9PW5AN FLASHCODE: 100004-000000-4 CP 000C FW 11.08.01.00 DSP N08.02.02 Want to upgrade to 500008-000400-7 I'm using CPS ver R05.02.00 The radio is setup as a motorcycle radio and when we put it on the bench,...
by Jack
Sat Jan 31, 2009 12:39 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: DIGITAL PTT BUT NOT ANALOG
Replies: 6
Views: 258

Re: DIGITAL PTT BUT NOT ANALOG

ha

Right in front of my face under version 9. Thanks.
by Jack
Sat Jan 31, 2009 12:24 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: DIGITAL PTT BUT NOT ANALOG
Replies: 6
Views: 258

Re: DIGITAL PTT BUT NOT ANALOG

Thanks for the info, guys. I appreciate it.
by Jack
Sat Jan 31, 2009 10:39 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: DIGITAL PTT BUT NOT ANALOG
Replies: 6
Views: 258

Re: DIGITAL PTT BUT NOT ANALOG

this is what i got...

Flash 500008-000482-8
Firmware R07.02.00
too old?
by Jack
Sat Jan 31, 2009 10:29 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: DIGITAL PTT BUT NOT ANALOG
Replies: 6
Views: 258

DIGITAL PTT BUT NOT ANALOG

I have an XTS-5000 on a SmartZone system and when the digital talkgroups are active, the PTT ID shows up on the screen. However, when analog talkgroups are active, it does not. Is this normal? Is there a way to get them to show up on the analog talkgroups?
by Jack
Sat Jan 31, 2009 5:53 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Managing users on Smartzone System
Replies: 14
Views: 565

Re: Managing users on Smartzone System

Thanks for the info guys. I appreciate it. All of it has been helpful
by Jack
Sat Jan 31, 2009 2:56 am
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Managing users on Smartzone System
Replies: 14
Views: 565

Re: Managing users on Smartzone System

I wondered about doing that, just pulling the radio from the mount and replacing it with a radio from another district. My concern was the control head, and whether that would actually work. Coming from a background of old school spectras and syntor X9000's, that wouldn't be possible without also re...
by Jack
Wed Jan 28, 2009 5:34 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Managing users on Smartzone System
Replies: 14
Views: 565

Re: Managing users on Smartzone System

I've got to research both of these options, especially OTAP. In terms of the talkgroups, some areas an officer would have in the neighborhood of 200 talkgroups depending on their location. Given that there are 100 different areas with different interop zones, we're looking around 1500-2000 talkgroup...
by Jack
Wed Jan 28, 2009 4:11 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Managing users on Smartzone System
Replies: 14
Views: 565

Re: Managing users on Smartzone System

Total users about 30,000
statewide
my question is related to about 2000 users. The other users would be local. xts2500, xts3000, xts5000, xtl5000 mobiles.
by Jack
Wed Jan 28, 2009 3:37 pm
Forum: Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum
Topic: Managing users on Smartzone System
Replies: 14
Views: 565

Managing users on Smartzone System

Ok, lets go with this hypothetical.... Lets say you have a statewide trunked radio system. On this system is a large police agency that has thousands of users all over the state. Those users' radios are programmed for interoperability based on their location, which means a "home zone" is s...
by Jack
Thu Dec 20, 2007 3:01 pm
Forum: Vehicle Radio Installs
Topic: VXR-1000 Vehicular Repeater Problem
Replies: 3
Views: 1421

Re: VXR-1000 Vehicular Repeater Problem

On the PAC-RT units we had with the syntor x9000's, it was that way and it worked out fine because the sampling was so quick. These units aren't setup to do that. The received signal from the repeater to the portable is definitely irregular. sometimes it won't do it at all but leaving it on repeat f...

Go to advanced search