Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Ht1250 button problem

The General forum is where users can discuss any topic regarding Motorola communications equipment - hardware, software, etc. There are also several focused forums on this board, so please take the time to ensure that your questions doesn't fall into one of those categories before posting here!

Moderator: Queue Moderator

redneck_1086
Posts: 63
Joined: Sat Jul 23, 2005 6:57 am

Ht1250 button problem

Postby redneck_1086 » Tue Sep 09, 2014 9:16 am

I have a ht1250 ver. 05.09.02 that the programmable buttons wont work. (they beep when I press them and everything checks out on the button test) I have tried reading/writing/cloning etc and cant get it to function as it is programmed to in CPS 06.12.02.
Any ideas?

Al
Posts: 1045
Joined: Tue Sep 04, 2001 4:00 pm

Re: Ht1250 button problem

Postby Al » Tue Sep 09, 2014 9:36 am

You could help others help you by providing information on exactly which version of the HT1250 that you have...it it the limited keypad version or full keypad version. And exactly which buttons won't work for you, the side buttons or the front buttons(both are programmable)?

User avatar
jackhackett
Posts: 1463
Joined: Tue Jun 10, 2003 8:52 am

Re: Ht1250 button problem

Postby jackhackett » Tue Sep 09, 2014 9:44 am

Also what functions are you programming them for and what do you expect them to do that they're not doing?

redneck_1086
Posts: 63
Joined: Sat Jul 23, 2005 6:57 am

Re: Ht1250 button problem

Postby redneck_1086 » Tue Sep 09, 2014 12:41 pm

Sorry, I was trying to be specific but missed the obvious I guess. The radio is a limited key pad, ALL of the programmable buttons are not working. We have 30 other limited keypad ht1250's that work with the same code plug but this one does not. If it will help I'm trying to program the orange button for scan/nuis delete, top side button for monitor/sticky monitor, second programmable side button for scan/nuis delete and the bottom side button for repeater/unassigned, P1 scanlist/unassigned, p2 light/unassigned, and p3 zone/unassigned.

User avatar
jackhackett
Posts: 1463
Joined: Tue Jun 10, 2003 8:52 am

Re: Ht1250 button problem

Postby jackhackett » Wed Sep 10, 2014 6:05 am

Are you able to do firmware flashes? It sounds like something may have gotten corrupted in there. I believe that's an older version as well, so it's probably due for an update. You could also try reseating the flex connectors, although from the description that's probably not going to help.
If it still doesn't work I'd suspect a bad controller board.

redneck_1086
Posts: 63
Joined: Sat Jul 23, 2005 6:57 am

Re: Ht1250 button problem

Postby redneck_1086 » Wed Sep 10, 2014 11:22 am

Alright, I've played with it a little more and have found that the buttons work if I set it back to the factory code but when I program my code plug in they don't work. I have it working on v5.13.04 and v5.09.02 so what could be the issue?
FYI when I read the radio it actually has v5.09.09 not the v5.09.02 I had originally thought.

Jim202
Posts: 3567
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: Ht1250 button problem

Postby Jim202 » Wed Sep 10, 2014 11:31 am

redneck_1086 wrote:Alright, I've played with it a little more and have found that the buttons work if I set it back to the factory code but when I program my code plug in they don't work. I have it working on v5.13.04 and v5.09.02 so what could be the issue?
FYI when I read the radio it actually has v5.09.09 not the v5.09.02 I had originally thought.



I would suspect that the codeplug has some errors in it. Unless the channels have an option for the programmed buttons, that function will not be there. You can try something simple that is easy to set in the channel information. Like set one of the buttons to hi/lo power and make sure the channel is not set for low power. You also need a scan list for a zone your using before scan button will work. The same thing applies to scan add and delete. You need a scan list and a scan button for this to work.

Another button you can try to program is LOCK the keyboard. It doesn't require any channel settings before it will work. Press it once to lock the keyboard and again to unlock the keyboard. You should see a symbol show up on the display when you in the lock mode.

Let us know how this works out.

Jim

User avatar
jackhackett
Posts: 1463
Joined: Tue Jun 10, 2003 8:52 am

Re: Ht1250 button problem

Postby jackhackett » Wed Sep 10, 2014 12:59 pm

Odd...
You said in the original post that you tried writing and cloning to it. Did you take a working radio, read the codeplug, and then program that into it? If you used an existing file to clone from it may have become corrupted since the other 30 radios were programmed.
If cloning from a working radio doesn't work you could try putting it back to default and then adding the channels and settings from scratch. If you have a lot of channels you can start with a few and see if the problem shows up before adding all of them.

redneck_1086
Posts: 63
Joined: Sat Jul 23, 2005 6:57 am

Re: Ht1250 button problem

Postby redneck_1086 » Fri Sep 12, 2014 10:25 am

jackhackett, you are correct I read a codeplug from a working radio and tried to write it to this radio and everything functions correctly except the programmable buttons. I am trying to avoid rewriting the codeplug lol

User avatar
jackhackett
Posts: 1463
Joined: Tue Jun 10, 2003 8:52 am

Re: Ht1250 button problem

Postby jackhackett » Fri Sep 12, 2014 11:29 am

Well, it's either the codeplug, the firmware, or the hardware.
Your options are:
Try cloning using a different source radio than you used the first time.
Try updating the firmware.
Try programming from scratch.
If none of those work you're looking at a hardware repair.

redneck_1086
Posts: 63
Joined: Sat Jul 23, 2005 6:57 am

Re: Ht1250 button problem

Postby redneck_1086 » Wed Nov 05, 2014 7:35 am

I have found a fix! I had disabled everything from the menu items. Once I enabled scan, zone, rpt/ta, scan list in the menu options it allowed the buttons to work. Still not sure why it was required on only this batch of radios but at least its working now.


Return to “General Motorola Solutions & Legacy Radio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest