Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

HT1000 with super low audio on receive problem

The General forum is where users can discuss any topic regarding Motorola communications equipment - hardware, software, etc. There are also several focused forums on this board, so please take the time to ensure that your questions doesn't fall into one of those categories before posting here!

Moderator: Queue Moderator

Spdfile1
New User
Posts: 6
Joined: Tue Jul 24, 2018 9:41 am
What radios do you own?: Motorola

HT1000 with super low audio on receive problem

Postby Spdfile1 » Wed Jul 25, 2018 12:36 pm

I have an HT1000 (UHF) in which I swapped out the back plate that holds the battery because one of the clips on the bottom was broken. The swap out was successful and the radio powers up fine and transmits like it's supposed to. The problem is when I test it's receive capability I hear the radio key up but the audio is super low to the point where you can't make out any voice. No static just a sound that tells you it's receiving the signal but no audio. I have not hooked it up to RSS yet as I'm just about finished installing it on my Panasonic Toughbook CF-27 but anyone have any ideas as to the issue? Thanks!!!

Scott S. (N4SYR)
N4SYR

fineshot1
Posts: 978
Joined: Wed Oct 12, 2005 5:13 am

Re: HT1000 with super low audio on receive problem

Postby fineshot1 » Thu Jul 26, 2018 7:49 am

Possibly the channel you are trying to receive is programmed for "Hear Clear" receive
fineshot1
NJ USA

N4KVE
Posts: 1619
Joined: Wed Apr 02, 2003 10:35 am
What radios do you own?: XTS3000/5000, TRBO, 900MHZ

Re: HT1000 with super low audio on receive problem

Postby N4KVE » Thu Jul 26, 2018 10:13 am

Try it with a speaker mike to compare. GARY.

Spdfile1
New User
Posts: 6
Joined: Tue Jul 24, 2018 9:41 am
What radios do you own?: Motorola

Re: HT1000 with super low audio on receive problem

Postby Spdfile1 » Thu Jul 26, 2018 12:16 pm

Hey Gary good to see you in here. I tried it with a speaker mic and I get the same unfortunately. I gotta hook it up to RSS and check the settings on it. See if there is something volume wise that needs adjusting. If not I'll take it to Chris (AJ1Q) so he can look at it.
N4SYR


Return to “General Motorola Solutions & Legacy Radio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests