Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

MTS2000 Tuning Help

The General forum is where users can discuss any topic regarding Motorola communications equipment - hardware, software, etc. There are also several focused forums on this board, so please take the time to ensure that your questions doesn't fall into one of those categories before posting here!

Moderator: Queue Moderator

MT
Posts: 67
Joined: Mon Nov 19, 2001 4:00 pm

MTS2000 Tuning Help

Postby MT » Tue Sep 07, 2004 6:09 am

Hi.

Is there a friendly soul out there that can help
me with the tuning values on a MTS2000 VHF
model H01KDH9PW1BN??

I think my values are way out, so if there is someone
that has a list of his/her values that I can borrow, I
would really be happy. I would like to compare the
values against mine.

Best regards
Martin

User avatar
alex
Administrator
Posts: 5705
Joined: Mon Sep 03, 2001 4:00 pm

Postby alex » Tue Sep 07, 2004 7:33 am

There is no "default" set of values that will work.

You might get close, but this is a highly unrecomended way of "tuning" a radio.

You need to take your radio and have it tuned.

-Alex

User avatar
Monty
Administrator
Posts: 2613
Joined: Tue Sep 04, 2001 4:00 pm

Postby Monty » Tue Sep 07, 2004 10:22 pm

Hello:

MTS2000's are one of Motorola's Premium Radios !

In addition, the [ VHF ] models are much tighter
on the values than [ UHF ] Reason not known.

However, I have discovered since these radios
are adjusted at the factory by Robotics, the values
from radio to radio are pretty close within a few
Soft Pot values from one field to another.

Therefore, if you can find a " Code Plug " with the
Exact Model number of your radio, and a Serial Number
that is close, you can take the values from the Target
Radio and place them into yours.

That will at least get it to play.

However, if you want your radio to " Play Perfectly "
you will need to make sure ALL of the adjustments
are correct, and that will require some good service
skills !

I can say moving the VCO Softpot values off by 5 ~ 6 Points
away from where the proper setting is, can sometimes disable
the radio. Sad such a small change can have such a dynamic
impact on the radio, but thats due to its overall performance.

I am sorry I can't offer my services at this time since I am
just fully booked, but I think perhaps some others may step
in and offer to do it for you.

Motorola will do it, but 279.00 is a bit pricy for just a alighnment, however, you may have somehting else wrong in the radio, so
keep that in mind too.

Monty

MT
Posts: 67
Joined: Mon Nov 19, 2001 4:00 pm

Mts2000 Tuning Help

Postby MT » Wed Sep 08, 2004 1:08 am

Hi Guys.

Thanks for your replies.

Maybe someone outthere will send me a codeplug
matching my modelnumber.

Once again thanks :)

Martin

OldDawg
New User
Posts: 26
Joined: Tue Apr 05, 2016 1:43 pm

Re: MTS2000 Tuning Help

Postby OldDawg » Thu Jun 14, 2018 9:20 am

What's the trick to applying the softpot values so they "stick?" I use the "program" button, and then "close" the tuning window and exit out of the tuner, and the values don't take.

twowaytekk
Posts: 212
Joined: Sat Feb 23, 2002 4:00 pm

Re: MTS2000 Tuning Help

Postby twowaytekk » Sat Jun 23, 2018 10:56 am

Hit "program" after each value change. If you just hit "program" after changing more than one value, only the last value will be saved.


Return to “General Motorola Solutions & Legacy Radio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests