Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Saber 1 UHF pair with harsh audio?

The General forum is where users can discuss any topic regarding Motorola communications equipment - hardware, software, etc. There are also several focused forums on this board, so please take the time to ensure that your questions doesn't fall into one of those categories before posting here!

Moderator: Queue Moderator

Bowlieweekender
New User
Posts: 11
Joined: Thu Jul 30, 2009 6:54 am

Saber 1 UHF pair with harsh audio?

Postby Bowlieweekender » Sat Sep 05, 2009 1:17 pm

Bit of a mystery with an apparently matched pair of UHF Saber 1's, the audio in the clear is a little harsh but once you enable DES it gets really scratchy both ways. You'd swear the filtering was too tight or they are off channel ever so slightly.

They are both on TX frequency, that was the first thing I checked.

Before I strip them open I wondered if I was missing something obvious, a known problem, easy fix scenario etc.

Any thoughts/advice/things to try appreciated.

Cheers Nigel

p.s. When was the last time someone saw one of those Saber audio text boxes for sale?

User avatar
Elroy Jetson
Posts: 1158
Joined: Mon Sep 03, 2001 4:00 pm

Re: Saber 1 UHF pair with harsh audio?

Postby Elroy Jetson » Sun Sep 06, 2009 8:37 am

How's the audio processing option set? It's been a long time since I programmed a Saber but they have an audio processing feature which
cuts out low frequencies at high volume settings, and it's adjustable via the RSS. When it kicks in, audio IS rather harsh but it's more clear
without the lower frequencies distorting, too.

You might want to check that audio processing setting. Try turning it off, for starters.


Elroy

Bowlieweekender
New User
Posts: 11
Joined: Thu Jul 30, 2009 6:54 am

Re: Saber 1 UHF pair with harsh audio?

Postby Bowlieweekender » Sun Sep 06, 2009 9:03 am

Thanks Elroy
Grreat suggestion, didn't even know that was an option. These were brand new radio's, never used. I'll go look for that option now.
Cheers Nigel


Return to “General Motorola Solutions & Legacy Radio Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests