Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

VHF QUANTAR PA 125W HAVING PROBLEMS

This forum is for discussions regarding System Infrastructure and Related Equipment. This includes but is not limited to repeaters, base stations, consoles, voters, Voice over IP, system design and implementation, and other related topics.

Moderator: Queue Moderator

rfimage
Posts: 20
Joined: Sun Jun 25, 2006 2:50 pm

VHF QUANTAR PA 125W HAVING PROBLEMS

Postby rfimage » Mon Oct 08, 2018 8:18 pm

I have a R2 Quantar VHF station with AC High and 120 watt PA
-When you program the PA over 50 watts the PA goes into Fail?
I tried Alignment in CPS and during this the PA goes to Fail?
If i keep power at 50 watts all is ok with PA?
is there a Burned Output Device? or circulator?
Would like to try and Fix? some way?
any ideas from the Group?
also have a R1 120 watt amp-Can this be converted to run-on R2?
was told about resistors that have to be changed to convert?
Paul-KB6XN
Paul M Zeppa/RF Imaging and Comm Inc
1-702-248-0414
fax 1 702-248-2645
mailto:paul@rfimage.com

flyinace09
Posts: 66
Joined: Fri Dec 02, 2005 7:34 pm
What radios do you own?: XTS/XTL5000, AS+, etc.

Re: VHF QUANTAR PA 125W HAVING PROBLEMS

Postby flyinace09 » Tue Oct 09, 2018 7:58 am

Look up the W9CR Wiki and he describes the resistor changes for changing bands.

As for the failure you're having - sounds like something is failing inside the PA and requires some bench work to troubleshoot and repair.

On a side note if you're interested in selling it - I would be possibly interested as I have a full repair bench... and a R2 VHF Quantar needing a PA.

rfimage
Posts: 20
Joined: Sun Jun 25, 2006 2:50 pm

Re: VHF QUANTAR PA 125W HAVING PROBLEMS

Postby rfimage » Tue Oct 09, 2018 8:57 pm

Thanks for the Info-I have a R1 120 watt that i will try and find the w9cr Info?
You mention Wiki? What is that?
PaulZ
Paul M Zeppa/RF Imaging and Comm Inc

1-702-248-0414

fax 1 702-248-2645

mailto:paul@rfimage.com

flyinace09
Posts: 66
Joined: Fri Dec 02, 2005 7:34 pm
What radios do you own?: XTS/XTL5000, AS+, etc.

Re: VHF QUANTAR PA 125W HAVING PROBLEMS

Postby flyinace09 » Wed Oct 10, 2018 12:00 pm

Well without getting to detailed - the TLD3101 and TLD3102 PAs were the same minus the built-in circulator and some resistors that make an "ID" for the module. The service manual shows the resistor IDs for each split, and the circulator was available via Motorola for less than $270 last time I looked.

The newer PAs seem to be completely identical - minus the ID resistors.


Return to “Base Stations, Repeaters, General Infrastructure”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests