Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

XTS3000 monitor button issue

This forum is for discussions regarding all aspects of Motorola radio programming, including hardware, computers, installation and use of RSS/CPS, firmware upgrades, and troubleshooting. There are subforums for discussions of codeplugs, and also for software/firmware release notes and issues.

Moderator: Queue Moderator

User avatar
W4KRR
Posts: 254
Joined: Tue Oct 08, 2002 5:18 am
What radios do you own?: XTS3000's; XTS2500's; many sca

XTS3000 monitor button issue

Postby W4KRR » Sat Dec 15, 2007 9:21 am

My VHF and UHF XTS3000's are set up so that the top side button (the purple one) is set for "monitor". When I press the button on the VHF radio, you hear the squelch noise and the speaker icon appears. However, on the UHF radio, pressing the monitor button makes the speaker icon appear, but no squelch noise is heard. This goes for both CSQ and PL programmed channels. I assume there is some setting somewhere that is causing this, what might cause no squelch noise to be heard when the monitor button is pressed?
Ken, W4KRR

akardam
Posts: 2251
Joined: Thu Mar 04, 2004 10:53 am

Re: XTS3000 monitor button issue

Postby akardam » Sat Dec 15, 2007 4:40 pm

The feature is called silent monitor. Check the Monitor type under Conventional Configuration, General.

User avatar
W4KRR
Posts: 254
Joined: Tue Oct 08, 2002 5:18 am
What radios do you own?: XTS3000's; XTS2500's; many sca

Re: XTS3000 monitor button issue

Postby W4KRR » Sat Dec 15, 2007 5:57 pm

Yep, that was it, thanks for the help.
Ken, W4KRR


Return to “Radio Programming”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest