Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

CPS and Windows 10 error/help?!

Moderator: Queue Moderator

fchrist16
Posts: 324
Joined: Sun May 24, 2009 12:23 am
What radios do you own?: Desktrac, XTL/XTS's & XPR's

CPS and Windows 10 error/help?!

Postby fchrist16 » Sun Mar 18, 2018 5:36 am

Okay, so Windows just pushed a new update for Win10 and now CPS doesn't want to work. I get an Error #1646 when trying to open CPS. I've gone through all the online posts and tried the various tips and tricks to no avail.

Anyone have an idea or run into this yet? Was using R14 Build 738, updated to R15.5 Build 797 with no luck there either...

Regards,

-Frank C.

fchrist16
Posts: 324
Joined: Sun May 24, 2009 12:23 am
What radios do you own?: Desktrac, XTL/XTS's & XPR's

Re: CPS and Windows 10 error/help?!

Postby fchrist16 » Sat Mar 24, 2018 6:34 pm

Just going to bump this in case someone hasn't seen it and has an answer...

Regards,

-Frank C.

fchrist16
Posts: 324
Joined: Sun May 24, 2009 12:23 am
What radios do you own?: Desktrac, XTL/XTS's & XPR's

Re: CPS and Windows 10 error/help?!

Postby fchrist16 » Sun Mar 25, 2018 7:03 am

For reference...This is what comes up in Event Viewer General tab for the CPS error when I look to it for help.

1646, RMCLI, FNE_FAILED_GETHOSTID,
at commonLicensing.HostID.getNewHostID(String AppType)
at SfcLicenseManager.CLicenseManager..ctor()
at mototrbocps.CMainFrame..ctor(String A_0, Boolean A_1, CResourceHandler A_2, ILanguageSettings A_3, IPersistentApplicationSettings A_4, String A_5, i A_6, SoftwareSystemKeyManager A_7, CMultiSelectHelper A_8)
at custom_exception.CCustomException.Rethrow(Exception ex)
at mototrbocps.CMainFrame..ctor(String A_0, Boolean A_1, CResourceHandler A_2, ILanguageSettings A_3, IPersistentApplicationSettings A_4, String A_5, i A_6, SoftwareSystemKeyManager A_7, CMultiSelectHelper A_8)
at mototrbocps.CMainFrame.a(String[] A_0)


Regards,

-Frank C.

JPOPatents
Posts: 290
Joined: Thu Sep 25, 2008 7:36 pm

Re: CPS and Windows 10 error/help?!

Postby JPOPatents » Sun Mar 25, 2018 3:37 pm

It looks like the Macrovision licensing manager that CPS uses is broken.
-John

fchrist16
Posts: 324
Joined: Sun May 24, 2009 12:23 am
What radios do you own?: Desktrac, XTL/XTS's & XPR's

Re: CPS and Windows 10 error/help?!

Postby fchrist16 » Sun Mar 25, 2018 4:08 pm

Perhaps a re-boot of the Macrovision app then? Anyone know where I can download it...?

Regards,

-Frank C.

JPOPatents
Posts: 290
Joined: Thu Sep 25, 2008 7:36 pm

Re: CPS and Windows 10 error/help?!

Postby JPOPatents » Sun Mar 25, 2018 7:00 pm

It's a known problem that should be corrected by reinstalling CPS. There are a few posts, but not many. Before reinstalling CPS, try running CPS as the administrator (right click) and see if that works. If not, then you should try removing CPS and deleting all folders, including hidden folders before reinstalling. That will refresh the Macrovision licensing system that CPS uses. You could also try installing CPS on a different computer and then porting it over to the computer with the problem.
-John

fchrist16
Posts: 324
Joined: Sun May 24, 2009 12:23 am
What radios do you own?: Desktrac, XTL/XTS's & XPR's

Re: CPS and Windows 10 error/help?!

Postby fchrist16 » Mon Mar 26, 2018 3:46 pm

I had done both running as admin and deleting everything and trying over. I found an alternative, less favorable for some, fix. "Resetting" Windows 10 with the KEEP FILES option on did the trick.

Regards,

-Frank C.


Return to “MotoTRBO Portables and Mobiles (4xxx/6xxx) 1.0 Series Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest