Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

AES help

This forum is dedicated to discussions pertaining specifically to the Motorola ASTRO line of radios (those that use VSELP/IMBE/AMBE), including using digital modulation, digital programming, FlashPort upgrades, etc. If you have general questions please use the General or Programming forums.

Moderator: Queue Moderator

BurnCe
Posts: 23
Joined: Tue Dec 18, 2007 2:33 pm
What radios do you own?: APX7000 APX4000 XTS2500

AES help

Postby BurnCe » Sat Dec 17, 2011 6:05 pm

Hey guy I was just wondering what the current method for loading an AES hardware key.
I have a KVL3000 witch I have used it to load DES into XTS3000
Can I use my 3000 with a flash or purchase something new

Thanks
-Max

tvsjr
Posts: 4118
Joined: Fri Nov 28, 2003 9:46 am

Re: AES help

Postby tvsjr » Sat Dec 17, 2011 8:48 pm

The 3000 isn't flashportable and does not support AES. You would need a KVL3000+ or KVL4000 with AES flashed in.

User avatar
K8TEK
"Dark Chocolate"
Posts: 458
Joined: Thu Apr 08, 2004 12:40 pm
What radios do you own?: Dynatac

Re: AES help

Postby K8TEK » Sun Dec 18, 2011 8:18 am

tvsjr wrote:The 3000 isn't flashportable and does not support AES. You would need a KVL3000+ or KVL4000 with AES flashed in.
The KVL3000 most certainly is flashportable. You use PCMCIA cards to add other algorithms (DES, DVP, DVI) and modes (ASN, ASTRO25) to the keyloader. While it is true it doesn't support AES, it most certainly is upgradable.
K8TEK::Tim

User avatar
N4DES
was KS4VT
Posts: 1215
Joined: Thu Dec 25, 2003 7:59 am
What radios do you own?: APX,XTS2500,XTL2500,XTL1500

Re: AES help

Postby N4DES » Sun Dec 18, 2011 8:55 am

K8TEK wrote:
tvsjr wrote:The 3000 isn't flashportable and does not support AES. You would need a KVL3000+ or KVL4000 with AES flashed in.
The KVL3000 most certainly is flashportable. You use PCMCIA cards to add other algorithms (DES, DVP, DVI) and modes (ASN, ASTRO25) to the keyloader. While it is true it doesn't support AES, it most certainly is upgradable.


Yeah and it isn't cheap to do it either....be sure to hold onto your wallet.

User avatar
batdude
Personal aide to Mr. Cook
Posts: 2741
Joined: Thu Oct 04, 2001 4:00 pm

Re: AES help

Postby batdude » Sun Dec 18, 2011 3:49 pm

...

and KVL3000 upgrades were DISCO'd a LOOOONG time ago.

those upgrades went the way of the DODO as soon as the KVL3000+ came out.... "planned obsolescence"

no firmware or algo adds are available. period.


doug
BRAVO MIKE JULIET ALPHA
"You can do whatever you want, there are just consequences..."
IF SOMEONE PM'S YOU - HAVE THE COURTESY TO REPLY.

tvsjr
Posts: 4118
Joined: Fri Nov 28, 2003 9:46 am

Re: AES help

Postby tvsjr » Sun Dec 18, 2011 4:22 pm

Yeah, perhaps I should've stated that more clearly as "you can't flashport a KVL3K because the upgrades are gone". Easy on the pedantry, Tim.

I wonder how long it will be until the 3K+ upgrades are DCed, since the 4K is now out...

User avatar
batdude
Personal aide to Mr. Cook
Posts: 2741
Joined: Thu Oct 04, 2001 4:00 pm

Re: AES help

Postby batdude » Sun Dec 18, 2011 4:56 pm

i dunno terry... there are a :o TON of 3k+'s in use today... many more than the 3k.

when the 3k came out... all it had over a T3011DX was the ability to load multi-algos.... so very few people upgraded their T3011's.


AES changed that game though... mainly due to that and CKR vice PID key storage....


the 3k+ is still an orderable item... so i would think it has 3-5 years minimum of upgrades remaining.



doug
BRAVO MIKE JULIET ALPHA
"You can do whatever you want, there are just consequences..."
IF SOMEONE PM'S YOU - HAVE THE COURTESY TO REPLY.

tvsjr
Posts: 4118
Joined: Fri Nov 28, 2003 9:46 am

Re: AES help

Postby tvsjr » Sun Dec 18, 2011 7:58 pm

Some of Moto's tactics of late have made me a bit more cynical than I was previously! It'll be interesting to see what happens once they get the bugs out of the KVL4000s (total hunks of junk, at least in current form)...

User avatar
kt2728
Posts: 488
Joined: Wed Jan 26, 2005 8:07 pm

Re: AES help

Postby kt2728 » Sun Dec 18, 2011 8:19 pm

the 3k+ upgrades are still available, just ordered DVP-xL and ADP for mine. Of course like everything else from mother motorola they are not cheap.
Those who live by the sword get shot by those who don't!


Return to “Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest