Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

xts3000 stuck on self test

This forum is dedicated to discussions pertaining specifically to the Motorola ASTRO line of radios (those that use VSELP/IMBE/AMBE), including using digital modulation, digital programming, FlashPort upgrades, etc. If you have general questions please use the General or Programming forums.

Moderator: Queue Moderator

gopher
Posts: 169
Joined: Fri Dec 22, 2006 11:38 am

xts3000 stuck on self test

Postby gopher » Sun Mar 25, 2012 8:04 am

long story short - programming cable fell out during write . . now turns on to self test wont get past. How to fix? send to depot? No srec saved. damit. Do have srib though...

gopher
Posts: 169
Joined: Fri Dec 22, 2006 11:38 am

Re: xts3000 stuck on self test

Postby gopher » Sun Mar 25, 2012 4:29 pm

Anyone?

freerider aust
New User
Posts: 24
Joined: Thu May 07, 2009 10:52 pm
What radios do you own?: XTS2500,3000 MCS2000 ASTRO SPE

Re: xts3000 stuck on self test

Postby freerider aust » Wed Mar 28, 2012 2:07 am

if you have a saved codeplug from that radio you should be able to recover i have done it before failing that a new srecord

AEC
No Longer Registered
Posts: 1889
Joined: Wed Dec 22, 2004 7:56 pm

Re: xts3000 stuck on self test

Postby AEC » Wed May 16, 2012 1:33 pm

Every radio I have owned, I have the original codeplug data for, just in case of problems such as the one you described.
This topic has been beaten to death over the years here, and it's still valid....Save ONE GOOD CODEPLUG from EVERY radio, so you have a fallback.

You never know when murphy will strike!

Spiffy50
Posts: 173
Joined: Tue Feb 09, 2010 7:37 am

Re: xts3000 stuck on self test

Postby Spiffy50 » Wed May 16, 2012 7:54 pm

Failing the original codeplug, you could find one from the same model with the same flash options and use that. Of course, you'll need to get it re-tuned as you would loose all of the previous values.

AEC
No Longer Registered
Posts: 1889
Joined: Wed Dec 22, 2004 7:56 pm

Re: xts3000 stuck on self test

Postby AEC » Mon May 21, 2012 7:28 pm

All things being equal, even if you dumped the main codeplug data, your flash options would not be affected as flash options are programmed using a separate method, and not alterable via normal programming.
It's always wise to do a complete alignment every time you reprogram a radio, but always improtant if you alter enough of the codeplug data.

If you could, post the flash code and the radio's band split as well....
Maybe someone with a similar codeplug/flash would send you a 'replacement'.


Return to “Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest