Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Q241 ASTRO Ready (Analog Operation Only)????

This forum is dedicated to discussions pertaining specifically to the Motorola ASTRO line of radios (those that use VSELP/IMBE/AMBE), including using digital modulation, digital programming, FlashPort upgrades, etc. If you have general questions please use the General or Programming forums.

Moderator: Queue Moderator

User avatar
zulu
Posts: 79
Joined: Sun Apr 23, 2006 8:53 pm
What radios do you own?: Alot but, I always want more!

Q241 ASTRO Ready (Analog Operation Only)????

Postby zulu » Sat May 27, 2006 2:21 am

I have a radio with Q241 ASTRO Ready (Analog Operation Only) in my flashcode but i am unable to program astro operation into my radio with the CPS any ideas why?
Cheers

User avatar
JAYMZ
Posts: 2778
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: Radar Range

Postby JAYMZ » Sat May 27, 2006 4:40 am

You answered your own question.

Astro Ready means simply that it is a radio capable of doing IMBE Digital... but is not flashed for IMBE Digital Operation. You have an analog only radio. No way of going digital without an upgrade.
JAYMZ

"Mom and dad say I should make my life an example of the principles I believe in. But every time I do, they tell me to stop it."
Calvin

jmr061
was KB9KST
Posts: 3176
Joined: Fri Sep 14, 2001 4:00 pm

Postby jmr061 » Sat May 27, 2006 5:18 am

Yup Astro Ready isn't a very good term for someone who isn't familiar with the astro series. You will need your dsp changed over to digital and a flash upgrade. Is this a saber, xts or spectra series radio?

Jason

RFguy
Posts: 1346
Joined: Wed Dec 21, 2005 6:17 am

Postby RFguy » Sat May 27, 2006 12:09 pm

Like buying a building lot that is "house ready". Does not include the house. It has the support ready (water sewer power), but no house.

User avatar
K8TEK
"Dark Chocolate"
Posts: 458
Joined: Thu Apr 08, 2004 12:40 pm
What radios do you own?: Dynatac

Postby K8TEK » Mon May 29, 2006 5:07 am

Why anyone would buy a radio like that is beyond me. Buying an Astro radio not flashed for IMBE is like buying a Lamborghini without tires.
K8TEK::Tim

User avatar
alex
Administrator
Posts: 5721
Joined: Mon Sep 03, 2001 4:00 pm

Postby alex » Mon May 29, 2006 5:58 am

K8TEK wrote:Why anyone would buy a radio like that is beyond me. Buying an Astro radio not flashed for IMBE is like buying a Lamborghini without tires.


Because the OP probably doesn't know any better, hense why he is asking about it.

User avatar
xmo
Moderator
Posts: 2547
Joined: Fri Oct 12, 2001 4:00 pm

Postby xmo » Mon May 29, 2006 6:43 am

"Why anyone would buy a radio like that..."
____________________________________

We do it all the time.

Regional systems usually have many users besides public safety. For systems that are mixed mode, some user agencies want the cheapest radio possible so they start out all analog.

Eventually, analog trunking is going to be gone, so today we tell them not to buy an analog only radio [e.g. MCS2000] but instead by a digital capable radio with the analog only flash.

That makes the price of the digital capable radio comparable to a radio that can't be upgraded. When the system gets upgraded to all digital - all the radios will need update re-flash anyway. That is the time to get IMBE put in those radios.

It's simply a case of being responsible with taxpayer $$$

CTAMontrose
was grem467
Posts: 1145
Joined: Mon Jul 21, 2003 12:46 pm

Postby CTAMontrose » Mon May 29, 2006 3:42 pm

then why does motorola end up with the "astro ready" radios back, and replace them with XTS5000s and XTLs

its a sales guy who make WAY too much more money, and motorola convincing them "oh you COULD reflash it, but that would cost more than if we did this..."

User avatar
Bruce1807
Posts: 1203
Joined: Mon Jan 16, 2006 7:18 am

Postby Bruce1807 » Mon May 29, 2006 5:01 pm

Astro ready radios generally have all the hardware , just need a new flash.
I've done it with Spectras and 3000 radios

CTAMontrose
was grem467
Posts: 1145
Joined: Mon Jul 21, 2003 12:46 pm

Postby CTAMontrose » Mon May 29, 2006 5:06 pm

uhh yeah i know that

what i was stating is that when have you ever seen an agency actually reflash their fleet? almost never.. motorola would rather sell them new fancy "we be astro already" 5000s, and take their "worthless analog" radios in on trade.

ive heard stories where moto would actually charge LESS to sell a new system and subscriber radios, than to reflash/reprogram the whole fleet.

hense the "astro ready" really means "screwed by moto rep"

User avatar
zulu
Posts: 79
Joined: Sun Apr 23, 2006 8:53 pm
What radios do you own?: Alot but, I always want more!

Postby zulu » Mon May 29, 2006 10:09 pm

Yeah i thought so, any way of telling it to do astro without the upgrade? It's a spectra.
"Say what you mean, Mean what you say."

User avatar
zulu
Posts: 79
Joined: Sun Apr 23, 2006 8:53 pm
What radios do you own?: Alot but, I always want more!

Postby zulu » Mon May 29, 2006 10:11 pm

oh well
Last edited by zulu on Tue Jun 27, 2006 3:52 am, edited 1 time in total.
"Say what you mean, Mean what you say."

User avatar
mr.syntrx
Posts: 1587
Joined: Wed Apr 28, 2004 10:09 pm

Postby mr.syntrx » Tue May 30, 2006 6:07 am

K8TEK wrote:Why anyone would buy a radio like that is beyond me. Buying an Astro radio not flashed for IMBE is like buying a Lamborghini without tires.


Why would anyone buy an MTS-2000, for that matter? They still make nice analog radios.

I've got nobody to talk to on ASTRO, so I'd happily buy an analog ASTRO Saber or XTS for a few bucks,rather than paying $1000 for one with ASTRO, seeing as I'd only ever get use that to talk to myself.


Return to “Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest