Changing Soft ID on the fly?

This forum is dedicated to discussions pertaining specifically to the Motorola ASTRO line of radios (those that use VSELP/IMBE/AMBE), including using digital modulation, digital programming, FlashPort upgrades, etc. If you have general questions please use the General or Programming forums.

Moderator: Queue Moderator

Post Reply
dxon2m
Posts: 943
Joined: Thu Mar 11, 2004 8:00 pm

Changing Soft ID on the fly?

Post by dxon2m »

Hey guys,

Glad to see the board is back...:)

I have a question, is it possible to change the soft id via keypad on a AS III? It doesn't seem to save what I have entered.
User avatar
Pj
Moderator
Posts: 5145
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: X9000 thru APX

Post by Pj »

Yes, if the radio has the option and the menu item is enabled via the programming software. It only pertains to ASTRO channels though.
Lowband radio. The original and non-complicated wide area interoperable communications system
Image
User avatar
Dale Earnhardt
Posts: 848
Joined: Mon Sep 17, 2001 4:00 pm

Post by Dale Earnhardt »

You have to go under PGM and then you should see SOFT.... dont have to AS3 in front right now... but I think you alreayd know where it is from what I am reading... ONce you enter what ever you want, the next thing you do is you have to press enter which is the button above the PTT and it should set it.
dxon2m
Posts: 943
Joined: Thu Mar 11, 2004 8:00 pm

Post by dxon2m »

Works like a charm!

Thanks guys :D
User avatar
Dale Earnhardt
Posts: 848
Joined: Mon Sep 17, 2001 4:00 pm

Post by Dale Earnhardt »

No problem, glad it worked for you. I really need to re read what I write sometimes, I did not even understand what I wrote above lol.
CTAMontrose
was grem467
Posts: 1145
Joined: Mon Jul 21, 2003 12:46 pm

Post by CTAMontrose »

just FYI, i had to hit the purple button on my 3000 to actually set it..
User avatar
mikegilbert
Posts: 654
Joined: Thu Nov 14, 2002 12:08 am
What radios do you own?: All of them

Post by mikegilbert »

On a sidenote, the 5000 has "Radio ID," which functions similarly to soft ID. Problem is you can't change it without CPS, but you CAN turn it on/off via "My ID" softkey.

I originally thought it was just for picking your personal radio out of a fleet, but the ID is actually sent VIA p25.

-Mike
flickr | mikegilbertphotography.com
escomm wrote:Awesomesauce
RocketNJ
Posts: 584
Joined: Sat Oct 13, 2001 4:00 pm

Post by RocketNJ »

I found with the XTS2500 (similar to 5000 in firmware) with version 9.00 firmware and 9.00 CPS that you cannot set the Soft ID. You can enable it but it will transmit a blank ID. Seems version 9 added an Automatic Registration Server login field under radiowide/general. And unless you have the packet data option the user field is greyed out. Version 9 uses the user field as the Soft ID.

I've opened a case woth Big M.

George
akardam
Posts: 2251
Joined: Thu Mar 04, 2004 10:53 am

Post by akardam »

mikegilbert wrote:On a sidenote, the 5000 has "Radio ID," which functions similarly to soft ID. Problem is you can't change it without CPS, but you CAN turn it on/off via "My ID" softkey.

I originally thought it was just for picking your personal radio out of a fleet, but the ID is actually sent VIA p25.

-Mike
Are you sure about that? None of the literature I've read indicates that if your radio isn't flashed with SoftID, or it's turned off, does the RadioID get TX'd... are you sure your radio is TXing your RadioID and not the SoftID?
Post Reply

Return to “Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum”