Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

XTL5000 Secure interface/board issues

This forum is dedicated to discussions pertaining specifically to the Motorola ASTRO line of radios (those that use VSELP/IMBE/AMBE), including using digital modulation, digital programming, FlashPort upgrades, etc. If you have general questions please use the General or Programming forums.

Moderator: Queue Moderator

User avatar
Astroboy
Posts: 62
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

XTL5000 Secure interface/board issues

Postby Astroboy » Mon Dec 24, 2007 12:31 am

Hi there guys
Just added a MHLN6918B Sec Carrier 3day With a NTN9738 Des Xl Des Ofb Module attached and read radio and then enabled secure and then programmed, basically came up with error 9/10 to me thats saying its not seeing the module if i try to keyload it does not respond either. any one seen this before with a XTL5000
i also tried 3 different modules and 2 other carrier boards.
even with a pre loaded module i plug that it and still get error 9/10

any help would be appreciated

AB

User avatar
Astroboy
Posts: 62
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby Astroboy » Mon Dec 24, 2007 2:18 am

Just one other thing i forgot to add the boards that i have been testing with are XTS5000 modules
now i was advised that you could use the portable board in the mobil. So i guess this is what i am trying to confirm.
If anyone can help me with a part number for a DES OFB DES XL Module new for xtl5000 that would also be appreciated.
AB

User avatar
batdude
Personal aide to Mr. Cook
Posts: 2741
Joined: Thu Oct 04, 2001 4:00 pm

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby batdude » Mon Dec 24, 2007 5:38 am

which control head is on your XTL 5000 ?



viewtopic.php?f=4&t=72594&p=332270&hilit=xtl5000+des#p332270
BRAVO MIKE JULIET ALPHA
"You can do whatever you want, there are just consequences..."
IF SOMEONE PM'S YOU - HAVE THE COURTESY TO REPLY.

User avatar
Astroboy
Posts: 62
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby Astroboy » Mon Dec 24, 2007 6:10 am

hi doug
it a 05
bought to change to 03 though
and i tired all 3 of the ones you sent to me down here
Lee

RocketNJ
Posts: 584
Joined: Sat Oct 13, 2001 4:00 pm

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby RocketNJ » Mon Dec 24, 2007 2:22 pm

the carrier board used with the 05 heads is different than the carrier board used with the old Astro Spectra style head. It will give you an error 09/10. Found that out the hard way last year.

Contact Moto support at 1-800-221-7144 and mention this to them. They should be able to give you the correct part number. I have it at work but won't be back til later in the week.

User avatar
batdude
Personal aide to Mr. Cook
Posts: 2741
Joined: Thu Oct 04, 2001 4:00 pm

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby batdude » Tue Dec 25, 2007 5:55 am

the hybrids (secure boards) are the same... what's screwing you is the secure carrier/interface board....


i dont have the p/n handy either tho



doug
BRAVO MIKE JULIET ALPHA
"You can do whatever you want, there are just consequences..."
IF SOMEONE PM'S YOU - HAVE THE COURTESY TO REPLY.

akardam
Posts: 2251
Joined: Thu Mar 04, 2004 10:53 am

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby akardam » Tue Dec 25, 2007 8:23 am

Well, according to my notes, the MHLN6918B carrier is the correct carrier for the O series heads.

30 second Carrier:
Old: HLN6877
New: HLN6919B

3 day Carrier:
Old: HLN6876
New: MHLN6918B

Do you have another radio to test these boards with? It could be a problem with this specific radio.

User avatar
Astroboy
Posts: 62
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby Astroboy » Tue Dec 25, 2007 1:37 pm

Hey again
Tried different Radios and both are brand new radios
says to me there are 2 different carriers, W series type MH Part no.
and a new 05 03 type. ill be sure to add what info i find in the end and Rocket NJ ill make the call but could you also reply back with what you find when you do return back to work

thanks
AB

RocketNJ
Posts: 584
Joined: Sat Oct 13, 2001 4:00 pm

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby RocketNJ » Tue Dec 25, 2007 7:50 pm

Yes I will

User avatar
Astroboy
Posts: 62
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby Astroboy » Tue Jan 15, 2008 3:41 am

Hi there Rocket NJ
Just seeing if you may have had any joy in that part number
I rang mot and they didnt understand the difference between 0 and w series
your help would be appreciate
AB

akardam
Posts: 2251
Joined: Thu Mar 04, 2004 10:53 am

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby akardam » Tue Jan 15, 2008 6:31 am

Uh, guys... see my post above from Dec 25th. All the XTL secure carrier part numbers, old and new, are posted there.

Again, per your original post, the MHLN6918B is the most current, "O" series compatable 3 day secure carrier, so, all other things being equal, it should work.

You need to provide us some further information. Did this XTL start life from the factory as an O5, or was it field upgraded at some point? Is this the only radio that exhibits these symptoms? Did you test any of the carriers and secure modules you have with any other similar radios? What is the current Host/DSP revision on the radio in question?

User avatar
Astroboy
Posts: 62
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby Astroboy » Tue Jan 15, 2008 11:48 am

Hi Akar and group
Ok its a brand new 05 like out of the box. ver 9 or so FW
i have 3 different MHLN 6918B Carriers and I have tried 4 Different Modules also ranging from 05.00.13 Fw to 05.05.02
When i input the HLN6876 in mol Ver A Is Still available and ver B is superceeded with the MHLN6918B.
I do belive that there are 2 different boards. mot parts echo that too.
Maybe I order some 30 second carriers and try that too.
and one other thought is that i loaded the ucm via another radio and still plug it in to the 05 box and still er 9/10
totally beats me.
My local Mot shop even admits that they had heaps of hassle with their own 03 05 FST Radios.the guru wont be back for a few weeks

Thanks again
AB

akardam
Posts: 2251
Joined: Thu Mar 04, 2004 10:53 am

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby akardam » Tue Jan 15, 2008 12:37 pm

Astroboy wrote:Hi Akar and group
Ok its a brand new 05 like out of the box. ver 9 or so FW
i have 3 different MHLN 6918B Carriers and I have tried 4 Different Modules also ranging from 05.00.13 Fw to 05.05.02

*snip*

and one other thought is that i loaded the ucm via another radio and still plug it in to the 05 box and still er 9/10 totally beats me.

So, if I understand correctly, you have a brand new radio, came from the factory as an O5, which will not "see" the module with any combination of carrier or UCM.

Can you tell us if the carriers and UCM's you tested in this radio work OK in other radios?

If the above is true, it sounds awfully like you have an issue with that particular radio. Instead of spending money trying to troubleshoot the problem yourself, I think my next inclination would be to depot the radio (presuming it's under warranty) and let them fix the problem...

User avatar
motorola_otaku
Posts: 1854
Joined: Tue Jan 13, 2004 7:03 am
What radios do you own?: 2 turntables and a microphone

Re: XTL5000 Secure interface/board issues

Postby motorola_otaku » Wed Jul 13, 2011 8:52 am

Old thread bump!

Don't recall seeing it mentioned elsewhere, but
3 day Carrier:
Old: HLN6876
New: MHLN6918B

has since been replaced with PHLN6918C. $80 list.

Also, fair warning: if you have a radio configured for a W-series head with an older secure carrier board installed (like a HLN6876) and you put an O5 head in it you will burn a transistor off the secure carrier. Learned that one the hard way.
When exposed to Rapid Fire Growth or Thermal Emergency, two things are lost:
1. Ability to use fine motor skills
2. Presence of mind


Return to “Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests