Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Astro saber convert-a-com strange issue HELP?

This forum is dedicated to discussions pertaining specifically to the Motorola ASTRO line of radios (those that use VSELP/IMBE/AMBE), including using digital modulation, digital programming, FlashPort upgrades, etc. If you have general questions please use the General or Programming forums.

Moderator: Queue Moderator

Mraudio
Posts: 100
Joined: Sun Jan 27, 2008 6:48 am
What radios do you own?: Quantar/AS/A-spec./VertexP25

Astro saber convert-a-com strange issue HELP?

Postby Mraudio » Wed Jul 09, 2008 9:08 am

I can put any one of my A/S in the box, and as long as the engine is not running no intermitant boops (un programmed key boop) are heard. Once the engine is on I get boops like your pressing a key on the keypad, no rhyme or reason. I have A+ to the red wire, Ground to the Black, and ignition to the Yellow, green is floating N/C as I believe thats the horn alert correct? In any case only way to get rid of this annoyance is to enable key mute. Any thoughts folks?
Thanks
MrA

User avatar
Pj
Moderator
Posts: 5144
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: X9000 thru APX

Re: Astro saber convert-a-com strange issue HELP?

Postby Pj » Thu Jul 10, 2008 11:18 am

Simple question...

Have you checked the AVA for any obstructions that may be inside of it that could simply be hitting one of the keypad keys?
Lowband radio. The original and non-complicated wide area interoperable communications system
Image

motorola_otaku
Posts: 1854
Joined: Tue Jan 13, 2004 7:03 am

Re: Astro saber convert-a-com strange issue HELP?

Postby motorola_otaku » Mon Jul 14, 2008 9:56 am

I had a similar problem with an AVA that eventually developed into total loss of communication between the radio and cradle, but it started out exactly as you described: seemingly-random beeps and boops of keypad buttons being pressed. What had happened was the crap snap-together construction of the cradle had started to come apart, and there was intermittent loss of connection at the accessory connector. I busted it apart, re-seated everything, and put it back together and all was well after that.

Mraudio
Posts: 100
Joined: Sun Jan 27, 2008 6:48 am
What radios do you own?: Quantar/AS/A-spec./VertexP25

Re: Astro saber convert-a-com strange issue HELP?

Postby Mraudio » Mon Aug 04, 2008 12:02 pm

Havn't found any other way to get around it other then to disable tones and leave that rat button programmed as blank, Win some loose some in the game of used as is equipment...
MrA


Return to “Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest