Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

apx7000 fpp question

This forum is dedicated to discussions pertaining specifically to the Motorola ASTRO line of radios (those that use VSELP/IMBE/AMBE), including using digital modulation, digital programming, FlashPort upgrades, etc. If you have general questions please use the General or Programming forums.

Moderator: Queue Moderator

SSE5000ASTRO
Posts: 209
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:49 pm

apx7000 fpp question

Postby SSE5000ASTRO » Tue May 10, 2011 9:48 pm

Hi,all

I got a apx7000 fpp from a guy , Q52+Q53 option ,and add fpp to the menu ,but when I open the radio ,can't find fpp selection,radio read and write normally, why?

User avatar
kotaguchi
Posts: 1373
Joined: Mon Mar 02, 2009 10:04 pm
What radios do you own?: XTS5000

Re: apx7000 fpp question

Postby kotaguchi » Wed May 11, 2011 4:43 am

I have heard that if you were to have upgraded the firmware above R04.XX,to the R05.xx,you loose FPP function if you have both Q52 and Q53 in your flash code.Those that only has Q52 without Q53 is ok is what I have heard.

What is your firmware?HOST&DSP?
In Memory of those that serve.

Seal Team Six

Radios I currently own:

2-qty APX7000 UHF R2/700-800MHz M3

SSE5000ASTRO
Posts: 209
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:49 pm

Re: apx7000 fpp question

Postby SSE5000ASTRO » Wed May 11, 2011 7:10 am

kotaguchi wrote:I have heard that if you were to have upgraded the firmware above R04.XX,to the R05.xx,you loose FPP function if you have both Q52 and Q53 in your flash code.Those that only has Q52 without Q53 is ok is what I have heard.

What is your firmware?HOST&DSP?


HOST and DSP is R02.00

you mean only need Q52 and make fpp work?

User avatar
escomm
Queue Moderator
Posts: 5165
Joined: Fri Mar 24, 2006 8:24 pm

Re: apx7000 fpp question

Postby escomm » Wed May 11, 2011 8:04 am

Sounds like Q52 and Q53 are present. FPP will not work with Q52 present.

Radio Crazy
Posts: 299
Joined: Sat Jul 26, 2008 3:04 pm
What radios do you own?: All FPP

Re: apx7000 fpp question

Postby Radio Crazy » Wed May 11, 2011 10:20 am

escomm wrote:Sounds like Q52 and Q53 are present. FPP will not work with Q52 present.

This is correct, if you upgrade beyond R04.XX and have both Q52 AND Q53 present with trunking features, your FPP will leave the radio, if you only have Q53 present no matter what is in the features FPP is still operable and present in the radio menu. For example: a real flash from my personal APX radio: Firmware R05.05.00 DSP R05.05.00 This is similar to XTS series with going past R09.XX with trunking and FPP.

Platform: APX7000

Q806: ASTRO IMBE Digital Operation
G996: Over the Air Provisioning
Q498: Hardware Multikey Encryption w/ OTAR
QA00572: Primary Band: UHF Range 2
QA00574: Secondary Band: VHF
QA00579: Enable Dual Band Operation
QA01749: Legacy SW System Key Enable
H38: SmartZone Systems Operation
QA00782: Enable GPS Operation
Q947: APCO Packet Data Interface
Q53: FCC FPP And Radio Cloning
Q387: Conventional Voting Scan
Q173: SmartZone Omnilink MultiZone Operation
QA00580: Enable TDMA Operation
Q361: ASTRO 25 9600 Baud Trunking
Q445: Fireground Accountability Software
QA00577: Front Display and Full Keypad (M3)

User avatar
spectragod
Posts: 1994
Joined: Sun Dec 30, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: FPP 6 meter XTL 5K's

Re: apx7000 fpp question

Postby spectragod » Thu May 12, 2011 6:19 pm

Radio Crazy wrote:
escomm wrote:Sounds like Q52 and Q53 are present. FPP will not work with Q52 present.

This is correct, if you upgrade beyond R04.XX and have both Q52 AND Q53 present with trunking features, your FPP will leave the radio, if you only have Q53 present no matter what is in the features FPP is still operable and present in the radio menu. For example: a real flash from my personal APX radio: Firmware R05.05.00 DSP R05.05.00 This is similar to XTS series with going past R09.XX with trunking and FPP.

Platform: APX7000

Q806: ASTRO IMBE Digital Operation
G996: Over the Air Provisioning
Q498: Hardware Multikey Encryption w/ OTAR
QA00572: Primary Band: UHF Range 2
QA00574: Secondary Band: VHF
QA00579: Enable Dual Band Operation
QA01749: Legacy SW System Key Enable
H38: SmartZone Systems Operation
QA00782: Enable GPS Operation
Q947: APCO Packet Data Interface
Q53: FCC FPP And Radio Cloning
Q387: Conventional Voting Scan
Q173: SmartZone Omnilink MultiZone Operation
QA00580: Enable TDMA Operation
Q361: ASTRO 25 9600 Baud Trunking
Q445: Fireground Accountability Software
QA00577: Front Display and Full Keypad (M3)


That's odd..... mine works fine with 5.00.XX +
Kilgore: Smell that? You smell that?
Lance: What?
Kilgore: Napalm, son. Nothing in the world smells like that.
Kilgore: I love the smell of napalm in the morning. You know, one time we had a hill bombed, for 12 hours. When it was all over, I walked up. We didn't find one of 'em, not one stinkin' dink body. The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like... victory. Someday this war's gonna end...

____________
Revelation 6:8

User avatar
escomm
Queue Moderator
Posts: 5165
Joined: Fri Mar 24, 2006 8:24 pm

Re: apx7000 fpp question

Postby escomm » Thu May 12, 2011 6:25 pm

With Q52 and Q53 and trunking in the radio?

loband
Posts: 110
Joined: Fri Nov 25, 2005 7:29 pm
What radios do you own?: APX7500 plus too many to list

Re: apx7000 fpp question

Postby loband » Tue May 31, 2011 7:31 pm

For non federal users... the APX needs both Q52 (federal FPP) and Q53 (FCC FPP) and a side connector key dongle. FPP will not be displayed in the menu until the dongle is attached. If the radio is Q52 only then no dongle is needed. Mine was flashed for both Q52 & Q53 by mistake at the factory, I then had Q53 removed from the flash. But then again I work for a federal agency..... In short Q52 makes the radio FPP, Q53 then makes the FPP needing a dongle and legal for everyone else. A radio with just Q53 will not FPP.

User avatar
Tom in D.C.
Posts: 3859
Joined: Tue Sep 04, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: Progreso soup can with CRT

Re: apx7000 fpp question

Postby Tom in D.C. » Tue May 31, 2011 7:47 pm

The above facts are "nutty but true" and mean that the Q52/53 setup for a APX7K is different from an XTS5K. I went through the same "clarification" recently when one of my local gurus explained it to me.
Tom in D.C.
In 1920, the U.S. Post Office Department ruled
that children may not be sent by parcel post.

Radio Crazy
Posts: 299
Joined: Sat Jul 26, 2008 3:04 pm
What radios do you own?: All FPP

Re: apx7000 fpp question

Postby Radio Crazy » Wed Jun 01, 2011 11:01 pm

I have a APX7000 UHF2/VHF with only Q53 in the flash only, and my radio is dongle free FPP imput editing, with the flash from my preivious posts in this thread.

loband
Posts: 110
Joined: Fri Nov 25, 2005 7:29 pm
What radios do you own?: APX7500 plus too many to list

Re: apx7000 fpp question

Postby loband » Thu Jun 02, 2011 3:44 am

Radio Crazy, was your APX purchased new from Moto or the "used" market?

Radio Crazy
Posts: 299
Joined: Sat Jul 26, 2008 3:04 pm
What radios do you own?: All FPP

Re: apx7000 fpp question

Postby Radio Crazy » Thu Jun 02, 2011 11:06 am

loband wrote:Radio Crazy, was your APX purchased new from Moto or the "used" market?

Used matket.

loband
Posts: 110
Joined: Fri Nov 25, 2005 7:29 pm
What radios do you own?: APX7500 plus too many to list

Re: apx7000 fpp question

Postby loband » Thu Jun 02, 2011 1:33 pm

Ok, makes sense now.


Return to “Legacy Batboard Motorola ASTRO (VSELP/IMBE/AMBE) Equipment Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests