Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

How to program a large number of channels?

Moderator: Queue Moderator

RFguy
Posts: 1346
Joined: Wed Dec 21, 2005 6:17 am

How to program a large number of channels?

Postby RFguy » Tue Jun 04, 2019 1:45 pm

I have a requirement to program a XPR2500 or a XPR5550e with 100+ conventional channels (it may end up being around 200 channels).

Are there any shortcuts?

I would love an import utility to import a CVS file with RX, TX, PL tones, alias etc.

Anything to keep me from spending a few hours entering and checking each frequency.

Thoughts?

com501
Posts: 1058
Joined: Fri Nov 02, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: Over 50 - All Motorola

Re: How to program a large number of channels?

Postby com501 » Wed Jun 05, 2019 10:12 am

If you have another (or several) Trbo radios you can drag channels, Zones or contacts from them into the new radio.
Other than that, take frequent breaks, stand up and stretch, and stay hydrated!

RFguy
Posts: 1346
Joined: Wed Dec 21, 2005 6:17 am

Re: How to program a large number of channels?

Postby RFguy » Mon Jun 10, 2019 7:14 am

I found the answer. Hytera.

They have an import utility. A simple spreadsheet/CVS file.

It's disappointing that Motorola doesn't have some method to import channel info into their radios.

Karl NVW
Posts: 120
Joined: Wed Sep 03, 2003 7:13 am

Re: How to program a large number of channels?

Postby Karl NVW » Tue Jun 11, 2019 7:30 pm

RFGuy, you have to remember that there are very few commercial or public safety users who change their operating frequencies even annually, unlike some amateur operators (you know who you are) who feel they need to access every possibly active frequency within a 200 mile range. The FCC doesn't allow user [front-panel] programming or VFOs for radios operating under Part 90 or Part 95 rules.
Karl - WA8NVW AFA5VB
SHARES + NCS

com501
Posts: 1058
Joined: Fri Nov 02, 2001 4:00 pm
What radios do you own?: Over 50 - All Motorola

Re: How to program a large number of channels?

Postby com501 » Wed Jun 12, 2019 10:56 am

Try programming radios for multiple mining sites. They change, add, delete, change encryption, RAS and everything else on sometimes a seasonal basis. We have some customers who have so many mine sites in their radios, the channel pool is full and a second (and even third) channel pool is required to accomodate all the roam sites.

Glad you found a utility.


Return to “MotoTRBO Portables and Mobiles (3xxx/5xxx/7xxx/SL) 2.0 Series Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest