XPR5350 Power Problem

Moderator: Queue Moderator

Post Reply
yagermeister
Posts: 108
Joined: Thu Jan 13, 2005 7:01 pm

XPR5350 Power Problem

Post by yagermeister »

Can something in the software be set to make a correct accessory necessary to power up the radio? I cant perform the troubleshooting listed in the service manual
Thank You,
Gary
WA7IEP
WQZW304
User avatar
jackhackett
Posts: 1502
Joined: Tue Jun 10, 2003 8:52 am

Re: XPR5350 Power Problem

Post by jackhackett »

There is a setting that can be set so that the radio only powers up when there is voltage on the ignition sense input, pin 25 of the accessory connector. It should be under 'Accessories' in the CPS.
yagermeister
Posts: 108
Joined: Thu Jan 13, 2005 7:01 pm

Re: XPR5350 Power Problem

Post by yagermeister »

Would the radio power up anyway with an accessory port programming cable?
WA7IEP
WQZW304
User avatar
jackhackett
Posts: 1502
Joined: Tue Jun 10, 2003 8:52 am

Re: XPR5350 Power Problem

Post by jackhackett »

If the radio is set up for 'follow ignition only' you need power on the main power connector and on the ignition sense pin of the accessory connector for the radio to power up. As far as I know a the accessory port programming cables will not power the radio up unless someone has added a wire at pin 25.
yagermeister
Posts: 108
Joined: Thu Jan 13, 2005 7:01 pm

Re: XPR5350 Power Problem

Post by yagermeister »

Thank you for the help. I’ve ordered an accessory connector with ignition sense wiring. I’m really hoping the radio will start up with it. Otherwise, its off to the repair shop.
Thank You,
Gary
WA7IEP
WQZW304
Post Reply

Return to “MotoTRBO Portables and Mobiles (3xxx/5xxx/7xxx/SL) 2.0 Series Subscribers”