Page 1 of 1

PM1500 change to XTL

Posted: Sun May 01, 2016 5:27 pm
by BigTex1136
I want to upgrade my PM1500 to an XTL2500 or 5000. My question is can it become an XTL2500 only or can I make it a 5000? Thanks

Re: PM1500 change to XTL

Posted: Sat Nov 05, 2016 4:23 am
by spectragod
How would one go about doing this????

Re: PM1500 change to XTL

Posted: Sun Jan 08, 2017 5:57 pm
by KC2OBW
BigTex1136 wrote:I want to upgrade my PM1500 to an XTL2500 or 5000. My question is can it become an XTL2500 only or can I make it a 5000? Thanks



You can make it a 5000, just need the right software, and the correct control head.

spectragod wrote:How would one go about doing this????


You would a certain software thats not supposed to exist outside of Motorola.

Re: PM1500 change to XTL

Posted: Mon Jan 09, 2017 11:04 am
by spectragod
KC2OBW wrote:
spectragod wrote:How would one go about doing this????


You would a certain software thats not supposed to exist outside of Motorola.


Hmmmmmm, no kidding?

Re: PM1500 change to XTL

Posted: Mon Jan 09, 2017 6:57 pm
by d119
Image

Re: PM1500 change to XTL

Posted: Tue Jan 10, 2017 11:41 am
by motorola_otaku
OK. Here is the least snarky answer you are likely to get on this question: don't ask.

Astro25 is a relatively recent product line. You can still get support for it. Posting questions in an open forum regarding hacking/cracking/using Depot tools is probably not the wisest decision, given recent events with other radio forums. Old s*** like Spectras and Sabers... ehh maybe, but definitely not a near-current product line.

Re: PM1500 change to XTL

Posted: Tue Jan 10, 2017 12:10 pm
by jackhackett
Here's a step by step description of how to do it easily and with no legal repercussions.

1) Sell PM1500
2) Buy XTL2500/5000
3) ???
4) Profit! (well, maybe not for you, but for somebody)