Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

7000 flash code question (GPS)

Covering the following Subscriber devices: APX1000/1500, APX3000, APX4000/4500, APX6000, APX6000XE, APX6500, APX7000, APX7000XE, APX7000L, APX7500, and APX8000.

Moderator: Queue Moderator

asmitty0010
Posts: 387
Joined: Mon Sep 17, 2007 3:48 pm

7000 flash code question (GPS)

Postby asmitty0010 » Sun Jan 12, 2020 12:40 pm

Have a 7000 model III with 1282k0-810102-5 as the flashcode. It show GPS enabled when decoding it but I can’t “find enable GPS” in radio wide in the CPS or add LOC as a menu item. Am I missing something?

Thanks

sjxts3000
Posts: 957
Joined: Sat Jul 09, 2011 8:14 pm
What radios do you own?: APX,XPR

Re: 7000 flash code question (GPS)

Postby sjxts3000 » Sun Jan 12, 2020 4:03 pm

It's called "Location Enable" in the "Location" section under Radio Wide
You'll want "User Selectable Location Enable" checked on.

asmitty0010
Posts: 387
Joined: Mon Sep 17, 2007 3:48 pm

Re: 7000 flash code question (GPS)

Postby asmitty0010 » Sun Jan 12, 2020 8:08 pm

For some reason its not showing in my codeplug. The only thing that is visible is "display peer location". I've made sure "expert view" is also on. If anybody wants to view the codeplug i can send it to them just so i know i'm not completely losing my mind.

sjxts3000
Posts: 957
Joined: Sat Jul 09, 2011 8:14 pm
What radios do you own?: APX,XPR

Re: 7000 flash code question (GPS)

Postby sjxts3000 » Sun Jan 12, 2020 8:13 pm

Firmware version?

asmitty0010
Posts: 387
Joined: Mon Sep 17, 2007 3:48 pm

Re: 7000 flash code question (GPS)

Postby asmitty0010 » Sun Jan 12, 2020 8:29 pm

R17.01.01

sjxts3000
Posts: 957
Joined: Sat Jul 09, 2011 8:14 pm
What radios do you own?: APX,XPR

Re: 7000 flash code question (GPS)

Postby sjxts3000 » Sun Jan 12, 2020 9:27 pm

You need Q947 APCO Packet Data Interface for that to be present.
Also, why does your flash code have both Q52 and Q53? That seems like the work of someone playing with Depot. Mother /\/\ doesn't ship radios like that. They come with one or the other, never both.

asmitty0010
Posts: 387
Joined: Mon Sep 17, 2007 3:48 pm

Re: 7000 flash code question (GPS)

Postby asmitty0010 » Sun Jan 12, 2020 9:34 pm

It does appear that way - that makes sense. This radio does have tags but has been molested.

Thanks

sjxts3000
Posts: 957
Joined: Sat Jul 09, 2011 8:14 pm
What radios do you own?: APX,XPR

Re: 7000 flash code question (GPS)

Postby sjxts3000 » Sun Jan 12, 2020 9:38 pm

I have to add.... GPS in these radios is useless unless you're part of a P25 system which uses it for radio/officer location through the command console. For amateur use, the GPS coordinates on your cell phone (iPhone or Android) are much more accurate and quicker to obtain (not to mention the fact that you can "send your location" to anyone very easily in your phone without having to read and manually re-type the coordinates from the radio).


Return to “APX Series Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest