Users may not create topics, posts, or private messages containing or relating to the following material (especially pertaining to Motorola copyrighted software, unless you want Motorola to come along and shut this site down):

  • Listing for sale or trade of, or links to sites offering for sale or trade of, or giving away, Radio
    Service Software (RSS) or Customer Programming Software (CPS)
  • Profanity, pornography, defamation, or slanderous remarks directed towards any individual or entity
  • Commercial advertising (except in the Batboard Vendors forum, as approved by the Admin/Mod Staff)
  • Any other items which may be deemed as offensive

If any topics, posts, or private messages containing or relating to the aforementioned material are brought to the attention of the Admin/Mod Staff, they will be deleted.

Additional FAQ items appear here in Forum Rules. Please review them for posting guidelines and further clarification.

Trying to manually program XPR6350 T band to XPR6350 Q band radio with same data. Receives signal but no audio.....

Moderator: Queue Moderator

001
New User
Posts: 2
Joined: Thu Jan 25, 2018 9:13 am

Trying to manually program XPR6350 T band to XPR6350 Q band radio with same data. Receives signal but no audio.....

Postby 001 » Thu Jan 25, 2018 9:46 am

I am trying to program several XPR6350 AAH55QDC9LA1AN radios with the same freqs and settings from a XPR6350 AAH55TDC9LA1AN.

Running MotoTRBO CPS 10.7 (Build 580) (Latest I can use due to WinXP)

With both T band XPR6350 and Q band XPR6350 codeplugs pulled up on dual monitor separate screens, I manually programmed the Q split codeplug to match all the settings from the T band master code plug. I went menu by menu to make sure all the settings, freqs etc match. After I write the Q band radios and test the led is blinking on both TX and RX but no audio is being decoded on either radio. The T band will talk and receive to other T band units and the Q band will talk and receive to the other Q band units so I know the radios are not defective. Whenever I trying to talk Q split to the T split split radio on any talkaround channel they both having flashing green LED on receive but no audio is being decoded. I am not near the the repeater to test the repeater channels but since this is occuring on the simplex channels I would imagine the same results on repeater channels. I triple checked all freqs, color codes, time slots etc and they all match, but still no audio ....All of the channels are digital channels.

If it helps the XPR6350 AAH55TDC9LA1AN (master code plug) is running firmware R01.08.20. The XPR6350 AAH55QDC9LA1AN that I am trying to manually program to match are running firmware R01.11.02.

I can upload both codeplugs if someone would prefer to check them out to see whats could be wrong.

Any help would be greatly appreciated.....

N4KVE
Posts: 1619
Joined: Wed Apr 02, 2003 10:35 am
What radios do you own?: XTS3000/5000, TRBO, 900MHZ

Re: Trying to manually program XPR6350 T band to XPR6350 Q band radio with same data. Receives signal but no audio.....

Postby N4KVE » Fri Jan 26, 2018 1:54 pm

Do both radios have the same ID number? GARY

001
New User
Posts: 2
Joined: Thu Jan 25, 2018 9:13 am

Re: Trying to manually program XPR6350 T band to XPR6350 Q band radio with same data. Receives signal but no audio.....

Postby 001 » Sat Jan 27, 2018 10:33 am

No different radio ID's on all radios. I even printed out a detailed CPS report on both code plugs and even on paper side by side all settings, freqs etc are the same other than the radio Id's. All of the XPR6350 T radios will RX and TX fine with each other and the XPR6350 Q radios will RX and TX fine with each other I just cant get them to decode audio to each other on both TX and RX. The status led is flashing so I know its pickup up the signal fine just not audio on TX or RX.....

User avatar
FatBoy
Posts: 206
Joined: Tue Sep 04, 2001 4:00 pm

Re: Trying to manually program XPR6350 T band to XPR6350 Q band radio with same data. Receives signal but no audio.....

Postby FatBoy » Tue Jan 30, 2018 3:48 pm

Do the radio have the same talkgroup ID? No typos in talkgroup ID/number? TX Contact correct? FB
......I understand what the package says sir, but you cannot talk 28 miles with 3 AA batteries.......

CircleBat
Posts: 167
Joined: Mon Oct 08, 2007 3:11 pm

Re: Trying to manually program XPR6350 T band to XPR6350 Q band radio with same data. Receives signal but no audio.....

Postby CircleBat » Sat Jun 09, 2018 11:59 pm

Check your call list..


Return to “MotoTRBO Portables and Mobiles (4xxx/6xxx) 1.0 Series Subscribers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests