Help of input map to Garmin eTrex Venture HC

This forum is dedicated to the general computer related issues we all come across on a daily basis, such as e-mail/Internet/Operating System/virus/spyware, etc questions & problems.

As we are primarily a radio discussion group, your mileage may vary on the responses.

Moderator: Queue Moderator

Help of input map to Garmin eTrex Venture HC

Postby KMB » Sun Jan 02, 2011 1:08 am

Hello,

I am new in Garmin GPS receiver.
I got a Garmin City Navigator Southeast Asia V3.0 img File and can I put into the eTrex Venture HC?
I cannot find any SD card port and only see a USB port.
Can anyone help me?
Thank you very much!

73 de
KMB
KMB
 
Posts: 102
Joined: Wed Jul 25, 2007 3:52 am
Location: Southeast Asia

Re: Help of input map to Garmin eTrex Venture HC

Postby Bill_G » Sun Jan 02, 2011 7:55 am

You will need a Garmin usb cable. They are available from Garmin, or many after market accessory retailers. If you do not have a manual, you should download one from Garmin.

http://www.gpsnow.com/Garmin_eTrex_Venture_HC_Accessories.htm

http://www8.garmin.com/manuals/eTrexLegendHCx_OwnersManual.pdf
User avatar
Bill_G
 
Posts: 2396
Joined: Thu Sep 17, 2009 5:00 am
Location: Portland, OR

Re: Help of input map to Garmin eTrex Venture HC

Postby KMB » Wed Jan 05, 2011 9:09 am

Thanks for your reply~~!
I heard from others that I only plug the USB into the eTrex Venture and to the PC then there should have 2 disk drivers appearing in the My Computer, one is Garmin internal memory and one is SD card. What I have to do is to copy and paste the img file into the SD driver.
However, I saw the PC install the Garmin USB driver but I cannot find these two disk drivers as I plug Flashmemory Stike that will auto-load and shows the disk driver in My Computer.
Can help me to slove this problem........Thanks!

P.S. I am using original Garmin USB cable.
KMB
 
Posts: 102
Joined: Wed Jul 25, 2007 3:52 am
Location: Southeast Asia

Re: Help of input map to Garmin eTrex Venture HC

Postby Pj » Wed Jan 19, 2011 1:48 pm

Basically your using an img file (usually ported from Mapsource). 9 out of 10 times, this does not work with most garmin units...unless you have created it yourself. Works for their MobilePC program, but not the GPS units unless you created the image yourself. Thats been my experience if your trying to do what I think you are doing.
Lowband radio. The original and non-complicated wide area interoperable communications system
Image
User avatar
Pj
Moderator
 
Posts: 5079
Joined: Sun Sep 09, 2001 4:00 pm
Location: Batboard Helpdesk
What radios do you own?: X9000 thru APX


Return to Computer/Technical Assistance

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests