HT1550XLS Problem

This forum is for discussions regarding all aspects of Motorola radio programming, including hardware, computers, installation and use of RSS/CPS, firmware upgrades, and troubleshooting. There are subforums for discussions of codeplugs, and also for software/firmware release notes and issues.

Moderator: Queue Moderator

HT1550XLS Problem

Postby JimmyL1011 » Fri Feb 24, 2012 3:40 pm

Waris series radio, programming using R06.12.02. When opening codeplug file, it says

"CgToDb : Unable to set value returned by transform unpackRecCgValToIndex in slot 4223 of object Conventional Personality Proto_11318"

I assume I incorrectly programmed something but program won't open file to allow me to fix it. File was never programmed into radio so I can start from scratch (ugh) but there MUST be a way to fix the error.

Any help from the esteemed community?

Jim
JimmyL1011
 
Posts: 45
Joined: Sat Mar 11, 2006 2:23 am
Location: Chicago

Re: HT1550XLS Problem

Postby HLA » Sat Feb 25, 2012 6:12 pm

open up an old saved simple codeplug and write that to the radio and see if it comes back to life. or what does the radio do, is it working correctly and just not reading or writing?
HLA
I never check PM's so don't bother, just email me.
I won't reply to a hotmail, gmail, aol or any other generic free address, if you want me to reply use a real address.
STOP ASKING ME FOR SOFTWARE OR FIRMWARE, I JUST FORWARD ALL OF THE REQUESTS TO THE MODERATORS
User avatar
HLA
 
Posts: 2334
Joined: Mon Jul 11, 2005 8:15 pm
Location: Central Indiana
What radios do you own?: HT1550's, X9000's, CDM1550's

Re: HT1550XLS Problem

Postby JimmyL1011 » Wed Feb 29, 2012 11:49 pm

I was programming a file and apparently entered a frequency or setting the software (not the radio) didn't like. Every time I go to re-open the file, it displays the warning I listed in the opening post. Of course, the radio can accomodate up to 160 conventional frequencies and the file I was working on was about 145 channels full. Now I have to start fron scratch and reprogram EACH FREQUENCY, PL, AND RADIO-SPECIFIC item over. Talk about tedious. I was just hoping there was a way to edit the file WITHOUT having to have the program open it. LIke maybe a text editor or Excel or something. Anything to have to start from channel #1 and re-do everything. Ugh
JimmyL1011
 
Posts: 45
Joined: Sat Mar 11, 2006 2:23 am
Location: Chicago

Re: HT1550XLS Problem

Postby HLA » Thu Mar 01, 2012 12:30 pm

that software has an error icon in the taskbar, click on it and it will take you to the mistake
HLA
I never check PM's so don't bother, just email me.
I won't reply to a hotmail, gmail, aol or any other generic free address, if you want me to reply use a real address.
STOP ASKING ME FOR SOFTWARE OR FIRMWARE, I JUST FORWARD ALL OF THE REQUESTS TO THE MODERATORS
User avatar
HLA
 
Posts: 2334
Joined: Mon Jul 11, 2005 8:15 pm
Location: Central Indiana
What radios do you own?: HT1550's, X9000's, CDM1550's

Re: HT1550XLS Problem

Postby SD70MAC » Fri Mar 02, 2012 1:18 pm

On the Pro Series radios you need to check the " Invalid Fields" before you close the codeplug ,this will help from getting the error you have next time. I have seen many errors like this over the years,it sucks when you have spent lots of time on it.
SD70MAC out

My collection;
XTS5000 VHF FPP,XTS3000 VHF M1&M3,XTVA,XTS2500 UHF Q FPP,Astro Spectra"s W3 VHF,W9 VHF,W7 800,HT1250 35-50,XPR4500 Q,2 CDM1550LS+ VHF 160ch,CDM1550 X 160ch VHF 25w,MAXTRAC 42-50 32ch,CDM1250 42-54
User avatar
SD70MAC
 
Posts: 402
Joined: Mon Sep 10, 2001 4:00 pm
Location: North Carolina

Re: HT1550XLS Problem

Postby JimmyL1011 » Fri Mar 02, 2012 4:48 pm

Ah, well.....I was just hoping there was a way to fix the problem file without starting from scratch. The error icon on the taskbar and the "invalid fields" pulldown only work when you can successfully OPEN the file. My program WILL NOT open the file due to the invalid field. I was hoping there was some kind of workaround like opening it with a text editor and correcting it and then re-saving at as a .cpg file. Big pain in the A**. Thank you for your suggestions.
JimmyL1011
 
Posts: 45
Joined: Sat Mar 11, 2006 2:23 am
Location: Chicago

Re: HT1550XLS Problem

Postby HLA » Sun Mar 04, 2012 7:01 pm

that don't sound like a programming error issue if it let you save it that way? Maybe next time try to write it to the radio every once in a while instead of waiting until the end?
HLA
I never check PM's so don't bother, just email me.
I won't reply to a hotmail, gmail, aol or any other generic free address, if you want me to reply use a real address.
STOP ASKING ME FOR SOFTWARE OR FIRMWARE, I JUST FORWARD ALL OF THE REQUESTS TO THE MODERATORS
User avatar
HLA
 
Posts: 2334
Joined: Mon Jul 11, 2005 8:15 pm
Location: Central Indiana
What radios do you own?: HT1550's, X9000's, CDM1550's

Re: HT1550XLS Problem

Postby JimmyL1011 » Tue Mar 06, 2012 3:17 pm

OK - Just in case I'm not being clear. As HLA guessed, I did JUST THAT. I was hoping to get the codeplug all loaded up and THEN program the radio. I should have done it incrementally; a dozen or so channels at a time. Now, apparently, I will have to start from scratch and reprogram a new ideration of the codeplug and re-enter the whole thing. Thank God, I DID print out almost all of the file onto a paper report. Once again, thank you all for suggestions, words of encouragement.

BTW - it didn't let me "save it that way" - I shut down the computer and it "forced" a shutdown of the file and program, saving a copy to the hard drive. Bummer
JimmyL1011
 
Posts: 45
Joined: Sat Mar 11, 2006 2:23 am
Location: Chicago


Return to Radio Programming

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest